de 5 populairste recepten op Instagram deze maand

de 5 populairste recepten op Instagram deze maand
Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen

Onze Instagrampagina spreekt boekdelen: jullie smachtten naar zon! En omdat het weer jullie niet tegemoetkwam, zochten jullie warmte in zonnige gerechten. Denk aan bloedsinaasappeltaartjes, frisse lentegroene recepten met pesto en een pittige spinaziecurry om aan op te warmen.

Het zat dit jaar niet mee. Januari staat al te boek als een lastige maand, met Blue Monday als dieptepunt: de derde maandag van het jaar, wanneer de feestdagen slechts een herinnering zijn, de volgende vakantie nog mijlenver lijkt, het weer donker en grijs is, en goede voornemens langzaam afbrokkelen.

Alsof dat nog niet genoeg was, bleef de zon ook nog eens voor het eerst in 35 jaar… weg. Foetsie. Pleite. Geen wonder dat jullie deze gerechten nodig hadden om de maand door te komen. Ze zitten stuk voor stuk boordevol zonnestralen, verwarmende specerijen en een flinke dosis troost in de vorm van suiker.

Volg ons hier op Instagram!

Op nummer vijf: de pesto-lijst!

Pesto lijkt op het eerste gezicht een simpele saus: geen gasfornuis, geen moeilijke technieken en geen onmogelijke ingrediënten. Maar zodra je je verdiept in pesto, kom je een hele lijst tegen van dingen die je beter wel of niet kunt doen. Wij delen onze favoriete recepten met een delicious.twist én leren je hoe je de perfecte pesto maakt:

Op nummer vier: de vegan galette des rois van Enzo Pérès-Labourdette

Of je nu driekoningen viert of niet, deze galette met hazelnoten leent zich voor elk feest.

vegan galette des rois met hazelnoten en frangelico
Enzo Pérès-Labourdette werd geboren in Frankrijk uit Frans-Britse ouders, en zijn culinaire familie-erfenis is doorspekt van invloeden uit Frankrijk, Engeland, Brits-India en ook uit Algerije en Marokko via zijn oma en overgrootmoeder. Dat proef je allemaal terug. Vegan bakken ziet hij niet als vervanging van traditioneel bakken, maar als een nieuwe manier van bakken. Met heel veel specerijen als smaakmakers.
naar recept

Op nummer drie: Lemon & lime cheesecake

Een hit uit ons archief! Een romige cheesecake doorspekt met citrus. Als dit niet naar zon smaakt weten wij het ook niet meer.

lemon & lime cheesecake
We trakteren vandaag op lekker frisse lemon & lime cheesecake. Weer eens wat anders dan de klassieke citroentaart en zo lekker dat je hem morgen weer wil maken. Beloofd!
naar recept
lemon & lime cheesecake - delicious

Op nummer twee: Saag paneer met kruidige gele rijst

Julie’s saag paneer kon natuurlijk niet ontbreken in de ze lijst. Zo’n gerecht dat alles heeft: het is vega, barst uit zijn voegen van de groenten, het staat supersnel op tafel en smaakt ook nog eens heel comfortabel dankzij de romige kokosmelk en specerijen. Eentje om nog heel vaak te maken.

Psst: dit gerecht werd het meest opgeslagen op Instagram, en is dat niet eigenlijk belangrijker dan likes?

Indiase saag paneer met kruidige gele rijst
Deze Indiase saag paneer met kruidige gele rijst is comfort in alle opzichten; snel op tafel + een flinke boost voor je immuunsysteem + heel lekker. De perfecte optelsom.
naar recept
Indiase saag paneer met kruidige gele rijst

En op één: Bloedsinaasappeltaartjes!

Wat zijn ze mooi, he? En helemaal in het seizoen! Maak één grote taart of ga voor zes schattige kleine taartjes – perfect om uit te delen.

bloedsinaasappeltaartje
Dit overheerlijke bloedsinaasappeltaartje zit vol met heerlijke vanillehangop. Maak een grote taart of kies voor zes kleine taartjes, leuk om uit te delen!
naar recept
bloedsinaasappeltaartje-delicious

Dit was een van de meest opgeslagen recepten op instagram deze maand: bonen puttanesca