April deed een keer niet wat hij wil! We waren gezegend met bijna 9 uur zon per dag, zelfs tijdens de paasbrunch – en dat zien we terug in de Instagram-statistieken. Waar jullie vol van waren deze maand? Paasvlechtbrood, een roze lente-tiramisu en – niet heel verrassend – asperges!
Op de paastafel mag het niet ontbreken: deeg! Of het nu een quiche is, zelfgebakken broodjes, een stol of viennoisserie, we zijn er gek op. En jullie ook, zo blijkt uit de hartjes die jullie uitdeelden op onze Instagram posts.
Volg je ons nog niet, doe dat dan hier!
5. Paasvlechtbrood
Een ideaal vlechtbrood voor een uitgebreide brunch – ook op andere (feest)dagen – want je vlecht het heel easy van kant-en-klaar pizzadeeg. Daarin verstop je plakken gerookte zalm, eieren en romige geitenkaas.
4. Krapfen
Krapfen klinkt nogal Duits, maar dit gefrituurde, luchtige zoete gebak komt toch echt uit Noord-Italië. Luchtig gerezen krapfendeeg is super veelzijdig en met één basisdeeg kun je eindeloos variëren.
3. Tiramisu met rabarber
Rabarber, campari & rozemarijn zijn dikke vrienden! Het bittertje van campari, kruidige rozemarijn en romige witte chococrème… een gevaarlijk lekkere combi. Heb jij hem al gemaakt?
2. Quiche, quiche, quiche!
De regel waar we bij zweren: alles wordt lekkerder met boter, vooral als dat boter tussen heel veel laagjes deeg zit opgesloten in bladerdeeg. Zijn jullie het blijkbaar roerend mee eens, want dit lijstje met quiches stond op nummer twee van de meest gelikete posts in april.
1. Asperges
Het witte goud in een witte roomsaus met dragon. Do we need to say more?