de 5 populairste instagram recepten in april 2025

de 5 populairste instagram recepten in april 2025
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING LAURA VIJSELAAR FOODSTYLING MARTINE STEENSTRA

April deed een keer niet wat hij wil! We waren gezegend met bijna 9 uur zon per dag, zelfs tijdens de paasbrunch – en dat zien we terug in de Instagram-statistieken. Waar jullie vol van waren deze maand? Paasvlechtbrood, een roze lente-tiramisu en – niet heel verrassend – asperges!

Op de paastafel mag het niet ontbreken: deeg! Of het nu een quiche is, zelfgebakken broodjes, een stol of viennoisserie, we zijn er gek op. En jullie ook, zo blijkt uit de hartjes die jullie uitdeelden op onze Instagram posts.

Volg je ons nog niet, doe dat dan hier!

5. Paasvlechtbrood

Een ideaal vlechtbrood voor een uitgebreide brunch – ook op andere (feest)dagen – want je vlecht het heel easy van kant-en-klaar pizzadeeg. Daarin verstop je plakken gerookte zalm, eieren en romige geitenkaas.

4. Krapfen

Krapfen klinkt nogal Duits, maar dit gefrituurde, luchtige zoete gebak komt toch echt uit Noord-Italië. Luchtig gerezen krapfendeeg is super veelzijdig en met één basisdeeg kun je eindeloos variëren.

krapfenringen met koffiesaus
Geef bij de krapfen extra romige saus om lekker te dippen.
naar recept

3. Tiramisu met rabarber

Rabarber, campari & rozemarijn zijn dikke vrienden! Het bittertje van campari, kruidige rozemarijn en romige witte chococrème… een gevaarlijk lekkere combi. Heb jij hem al gemaakt?

rabarber-tiramisu met campari en rozemarijn
Rabarber, campari & rozemarijn zijn dikke vrienden! Het bittertje van campari, kruidige rozemarijn en romige witte chococrème… een gevaarlijk lekkere combi.
naar recept

2. Quiche, quiche, quiche!

De regel waar we bij zweren: alles wordt lekkerder met boter, vooral als dat boter tussen heel veel laagjes deeg zit opgesloten in bladerdeeg. Zijn jullie het blijkbaar roerend mee eens, want dit lijstje met quiches stond op nummer twee van de meest gelikete posts in april.

1. Asperges

Het witte goud in een witte roomsaus met dragon. Do we need to say more?

witte asperges in dragonroom met knoflookcrisp
Twee-in-een: verse aspergestukjes stoven boterzacht in romige dragonsaus. Zo gaat niets van het lekkere asperge-aroma verloren! Visliefhebber? Strooi samen met de knoflookcrips wat Hollandse garnalen over de asperges of geef er plakjes gerookte zalmfilet bij.
naar recept

Dit was het meest opgeslagen recept in april.