dit waren dé populairste recepten op Instagram in november

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wanneer de dagen korter en kouder worden, denk je als foodlover toch aan twee dingen: bakken en soep. Althans, als we de statistieken op Instagram mogen geloven. Dit waren de populairste recepten onder onze volgers op Instagram.

In onze top vijf vind je drie zoete recepten én twee soepjes. Waar ga jij voor dit weekend? Zoet of hartig?

zachte pistacherepen
Let's go nuts! Voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die pistaches want je maakt er fantastische chewy repen mee. Deel ze uit of serveer zo'n zalige pistachereep naast een kop sterke koffie.
Maak een zoet buffet en zet deze ma'amoul koekjes ernaast.
naar recept
zachte pistacherepen
pompoensoep met paddenstoelen en pistache-knoflooksalsa
Mister kitchen reisde af naar Sicilië, speciaal voor het geweldige streetfood van Palermo, de pistache van de Etna (te vinden in dit recept) en de mango’s & avocado’s langs de noordkust. Hun ’oogst’ is een feest aan Siciliaanse smaken, want nergens rond de Middellandse Zee spoelden de afgelopen eeuwen zoveel culinaire invloeden aan.
Zonder te dwepen met dit veelkleurige verleden, kijken de mannen juist vooruit met de mensen die daar nu boeren, koken en smaak geven aan de toekomst. Want de wereld verandert snel en ons eten verandert even hard mee.
In het jubileumnummer van delicious. lees je alles over de fantastische reis, de mensen en de bijbehorende Siciliaanse recepten. Hieronder vind je een voorproefje: pompoensoep met paddestoelen én pistache.
naar recept
pompoensoep paddenstoelen
amandelcake met gepocheerde peren en karamel
Deze amandelcake met gepocheerde peren en karamel is een ware showstopper! Zelfs als je niet zo van zoet houdt, word je helemaal happy van deze amandelcake.
Echt waar! Ook tuiles zijn lekker met amandel. Het recept vind je hier!
naar recept
amandelcake met gepocheerde peren en karamel - delicious
wortelmuffins met gemberglazuur
Deze muffins zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, ze zitten ook nog bomvol voedingsstoffen. Je maakt ze namelijk met wortels en haverzemelen! Haverzemelen zijn het buitenste laagje van de haverkorrel, die na het malen overblijven.
Ze smaken heerlijk in deze muffins vol specerijen en wortels. Last but not least: het gemberglazuur geeft een fijne, eigenwijze kick!
Probeer ook eens deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels.
naar recept
wortelmuffins met gemberglazuur
soep van geroosterde paprika en tomaat met madera-room
Wat is er leuker dan kerstkoken mét en voor je familie? Voor de kinderen versier je deze geroosterde paprika soep met room en dungesneden tomaat. In de volwassen versie doe je een scheut madera en reepjes geroosterde paprika.
Je kunt de soep en madera-room 2 dagen eerder maken. Bewaar afgesloten. Neem de soep ruim 1 uur voor serveren uit de koelkast en verwarm 10 min. op laag vuur. Haal de maderaroom 15 min. voor serveren uit de koelkast.
naar recept
soep geroosterde paprika kerstdiner familie

Toe aan meer inspiratie? Haal het kerstnummer van delicious. in huis!

zachte pistacherepen