Italiaans bier: de favorieten van de delicious.-redactie

Italiaans bier, ti vogliamo bene. Italië is een écht wijnland, maar bier maken: dat kunnen ze ook goed. Met een magazine vol Italiaanse toprecepten om te koken, delen we graag onze redactiefavorieten met je.

Want mocht je het gemist hebben: delicious. maart staat in het teken van de Italiaanse winterkeuken. Stevige kost uit de Italiaanse bergen, tiramisu verrassend anders, de enige echte foccacia uit Genua en veel ravioli, risotto en gnocchi. Haal het nummer nu in huis!

Italiaans bier waar de delicious.-redactie gek op is:

Birra Ichnusa

Tekstredacteur Laura: ‘Voor mij is dat Ichnusa, misschien wat beïnvloed door de kunst van mijn pizzabakker die ultradunne pizza bakt met weinig maar hele goede ingrediënten erop. Bij hem moet je altijd even wachten op je pizza en zo ontdekte ik dit bier. Beetje troebel maar wel blond en een tikje bitter, ik drink bier alleen ‘s zomers of als ik megadorst heb en bij zo’n perfecte pizza dus.’

Birra Moretti Sale di Mare & Peroni Nastro Azurro

Culi-redacteur Liselore: ‘Grappig, er is net een biertje binnengekomen van Birra Moretti; sale di mare. Nog niet geproefd, maar lijkt me heel lekker. Ik vind zelf de Peroni Nastro Azurro echt heerlijk verfrissend hoogzomer, vooral met Italiaanse vleeswaren, verbrokkelde Parmezaan en focaccia. Gewoon als diner.’

italiaans bier ichnusa
Unsplash

Agricola Birra Chiara

Hoofdredacteur Karolien: ‘Agricola Birra Chiara: een lekker blond biertje uit Salento, het diepe Zuiden van Italië. Heerlijk verfrissend, bij pizza, pasta of een stukje vis. Ik bestelde dit biertje bij een grote portie calamari fritti, in het havenstadje Otranto, aan een wiebelige tafel in een smal steegje, beschut tegen de zon.’

Menabrea Rossa

Online coördinator Els: ‘Wil je een wat zwaarder biertje, dan vind ik een Menabrea Rossa lekker (dubbel mout rood bier van 7,5%). Het is een ietwat zoetige specialiteit van de oudste continu producerende brouwerij van Italië. Lekker bij rood vlees of kaas.’

Del Doge Bianche

Eerder getipt in delicious. magazine: ‘Van zuiver water uit de Zero rivier, op het Venetiaanse platteland. Een romige witte schuimkraag, in smaak koriander en sinaasappelschil, citrus en zwarte peper én fris zacht en soepel. Zuiver en puur Italiaans bier: Del Dogo Bianche.’

Heb jij een favoriet? Laat het ons weten via Instagram!

Lees ook: chili-olie, sambal en andere pittige sauzen: dit zijn de favorieten van de redactie

Italiaans bier