KERSTMENU: VEGA

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor een vegetarisch kerstmenu? Regelen wij! In dit menu vind je prachtige tartare van ei, een rijkgevulde pompoen, knol au vin, romige polenta en last but not least meringue met bramen en citroenverbenaroom.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons easy kerstmenu!

Voorgerecht

tartare van ei met pangrattato, kappertjes en puree
Een eitje is zo simpel, maar je kunt blijven variëren met ingrediënten. Tartare is dus ook perfect om creatief met restjes te koken.
Deze ingredienten heb je waarschijnlijk niet over… maar deze tartare met sint-jakobsschelpen en pata negra is ook heel lekker!
naar recept
tarte van ei knoflook pancetta - delicious

Hoofdgerecht

pompoen met pesto-rijstvulling
Zo snel en verbluffend eenvoudig hebben we gerechten met deze stergroente nog niet gezien: gewoon halve pompoenen roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
En de overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola.
naar recept
pompoen met pesto-rijstvulling - delicious
knol-au-vin
Gestoofde knol in wijnsaus met winterse groente is een perfect vega(n) recept dat je met kerst op tafel kan zetten. Het heeft een diepe, rokerige smaak wat het een bijzonder hoofdgerecht maakt. Serveer het met aardappelpuree en een frisse salade.
Wil je een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Bekijk dan deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter.
naar recept
knol-au-vin - delicious

Bijgerecht

gestoofde bloemkool
Deze bloemkool stoof je in z'n geheel. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk. Win-win situatie.
Nog zo'n heerlijk vegetarisch gerecht: deze gevulde pompoen met pesto-rijstvulling!
naar recept
gestoofde bloemkool - delicious
romige polenta met wilde paddenstoelen en tijm
De Australische chef Matt Moran is verknocht aan de Italiaanse keuken. Naast tarwe, waar ze pizzabodems en pasta’s van maken, gebruiken Italianen nog veel meer granen. Maïs bijvoorbeeld, om polenta van te maken. En daar maakt Matt heerlijke paddenstoelen bij klaar.
Van polenta kun je ook heerlijke frietjes of krokante balletjes met gorgonzola maken.
naar recept
romige polenta met wilde paddestoelen en tijm | delicious

Nagerecht

meringue met bramen en citroenverbenaroom
Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken!
Ook heel lekker: frambozenmeringues.
.
naar recept
knol-au-vin - delicious