dit kun je allemaal met saffraan

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De mediterrane keuken geurt uitbundig; oregano, knoflook, grassige olijfolie…en saffraan. Een onvervangbare smaakmaker. Het rode goud. Welke smaken klikken het beste met saffraan? Een rijtje:

Saffraan, niet meer dan de rode stampers van de saffraankrokus. Heel kostbaar omdat elke bloem niet meer dan slechts drie stampers heeft. Duur om te verbouwen, en te plukken! Je hebt er gelukkig maar een klein beetje van nodig om de zon in je gerecht te brengen. De complexe smaak combineert de aroma’s van de zee, honing en mineralen.

Probeer eens:

* Aardappels met saffraan: voeg wat draadjes toe aan het kookwater, of roer een paar fijngesneden draadjes door de puree. De saffraan maakt de smaak voller en de kleur mooi mediterraan.

*  Safraan zit niet zonder reden in authentieke paella of bouillabaise. Saffraan ruikt licht naar jodium: de geur van de zee en hoort echt in dit gerecht dat barst van de schelp- en schaaldieren.

* Zoete kip contrasteert heerlijk met het lichte bittertje van saffraan. Je proeft iets nootachtigs wanneer je ze samen in de pan bakt.

* Saffraan heeft een voorliefde voor romige smaken. Combineer saffraan met kardemom in een lassi (Indiase yoghurtdrank), rijke rijstepap met sinaasappel of met roomijs.

saffraan