la ricotta: alles over de Italiaanse kaas + recepten

la ricotta: alles over de Italiaanse kaas + recepten

Ricotta: kaas die er niet alleen prachtig uitziet als kaas op zich, maar ook iedereen aan tafel laat watertanden. Zowel zoet als hartig te gebruiken, zowel koud als heerlijk warm. Kortom: wij houden van ricotta en vertellen er maar al te graag meer over!

Wat is het?

Kaas.

Gemaakt van?

Wei die overblijft van het 
kaasmaken.

Betekenis naam?

Dubbelgekookt. De wei is voor het maken van kaas al eens gekookt en wordt nogmaals gekookt.

Melksoort?

Schapenmelk (oorspronkelijk), tegenwoordig veelal koemelk.

Verkrijgbaar?

Echte schapen-Ricotta Romana koop je op boerenmarkten en in goed gesorteerde (Italiaanse) kaaswinkels.

Hoe maak je ricotta?

zelf ricotta maken
Wat zelf gemaakt is smaakt altijd extra lekker. Je proeft de tijd, moeite en liefde die je in het product hebt gestoken. Je kunt ook heel eenvoudig zelf ricotta maken in je eigen keuken!
naar recept
zelf ricotta maken

Recepten met ricotta: