Panko is Japans grof paneermeel gemaakt van gestoomd witbrood. Het wordt vooral gebruikt om alles een knappig korstje te geven, maar je kunt er nog veel meer mee!
1. Als salade topping
Meng panko met fijngesneden knoflook en gehakte pijnboompitten. Bak het mengsel krokant en serveer op een salade met burrata, avocado en tomaten.
2. Met ansjovis als topping op risotto of soep
Mix panko met fijngesneden kappertjes en ansjovis en bak krokant. Heerlijk over eenvoudige risotto of romige tomatensoep.
3. Maak pasta uit de oven extra knapperig
Geef je pasta uit de oven een extra knapperig korstje met een kruim van panko, Parmezaanse kaas en chilivlokken en gratineer in de oven.
4. Maak vissticks extra lekker
Super-de-luxe ‘vissticks’ maak je door schelvis-filet een pankokorstje te geven. Meng de panko met fijngesneden basilicum, pistachenoten en citroenrasp. Verdeel over de vis, druk aan en gratineer in de oven.
5. Asian schnitzels!
Uiteraard kun je ook kippendijen of schnitzels paneren met panko. Voeg dan wat extra smaakmakers toe aan de panko, zoals geraspte gember of knoflook, en marineer de kip eerst in sojasaus voor heerlijke Asian schnitzels!
Bekijk ook: waanzinnig krokante aardappels