zo maak je binnen 2 minuten hollandaisesaus voor bij je gepocheerde eieren

Nooit meer een lamme arm van het kloppen, geen gedoe met moeilijke au bain-marie constructies, want, wat blijkt: hollandaisesaus kun je ook gewoon met de staafmixer maken. In 2 minuten!

Liever een klassieke hollandaise? Bekijk dan deze video.

Er zijn meerdere wegen naar Rome, en soms is de enige die er toe doet de high way: route 66 naar supersnelle hollandaisesaus! Want er zijn gewoon dagen waarop je geen tijd hebt voor pittoreske omwegen. En dat snapt onze culinair redacteur Liselore Bus maar al te goed.

Hollandaisesaus in 2 minuten

Liselore Bus: ‘Met de staafmixer maak ik vaak hollandaisesaus, dat gaat lekker snel! Doe 1 eidooier in de maatbeker van de staafmixer met een scheutje wittewijnazijn en giet hier al mixend 100 g lauw-warme gesmolten, geklaarde boter bij.’

‘Breng op smaak met zout en zo heb je binnen 2 minuten hollandaise voor over gepocheerde eieren of eggs benedict. Ook lekker: een dikke dot voor over de witte asperges.’

Iets extra’s

Deze snelle hollandaisesaus kun je heel makkelijk naar je eigen hand zetten door te variëren met de soort azijn die je gebruikt, of door er wat fijngehakte kruiden doorheen te mixen. Een champagne-azijn duwt de saus bijvoorbeeld richting een Italiaanse sabayon terwijl een rijstazijn hem een Aziatisch tintje geeft, lekker over groenten die je bakt met miso of sojasaus.

Maak zelf azijn met de tips van Vic.

snelle hollandaise tip