heerlijke hummus hulp

Je trekt het keukenkastje open en *ploep*: daar staat weer dat restje peulvruchten. What to do with it? Hummus maken natuurlijk! Maar ook dat levert weer een ‘probleem’ op, want wat doe je met de restjes van die hummus? delicious.’ Trudelies helpt je uit de brand en geeft je hét recept voor hummus. No waste!

heerlijke hummus

200 g gare peulvruchten (bijv. doperwten, tuinbonen, kikkererwten, witte bonen of linzen)
1 flinke el tahina*
citroensap
1 teen knoflook, geperst
zout
chilipoeder
evt. komijnpoeder

Pureer alle ingrediënten en spreid het mengsel uit over een bord. Schenk er flink wat olijfolie over en serveer met Libanees platbrood*.

Restjes bewaren? Culi-redacteur Trudelies: ‘Meestal maak ik van de hummus een hele lading (van een heel pak gedroogde kikkererwten) en vries kleine porties in. Kan ik ook makkelijk aan mijn dochters weggeven. In kleine porties is het nl snel ontdooid en kun je ook onverwachte gasten iets lekkers voorzetten. Het flatbread heb ik ook in de diepvries en is ook zo warm in de oven.’

*tahina is te koop bij mediterrane winkels

FOTOGRAFIE SASKIA VAN ONSABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOODSTYLING YVONNE JIMMINK PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN BEWERKING ONLINE REDACTIE DELICIOUS.

Wil je hummus verwerken in een ander gerecht? Probeer dan eens deze schouderkarbonade met bonenpuree (hummus) en wortelsalade!

Hummus-delicious