De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

walnoot uit de boom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

walnoot

Wie de gelukkige bezitter is van een walnoot- of okkernootboom (zoals onze vormgeefster Annelies) doet zich dezer prille najaarsdagen tegoed aan de vruchten: okkernoten of walnoten.

Zodra de walnoot rijp is, barst de bolster – prachtig! – en kunnen we de dop van de grond rapen. Valt de noot omgeven door de bolster op de grond, dan is het pellen van z’n groene jasje vaak nog een behoorlijke klus. Tip: draag handschoenen, het okergele sap vlekt!

Verse walnoten zijn nog vochtig. Niet iedereen is gecharmeerd van de smaak van ‘natte’ walnoten, de liefhebber daarentegen peuzelt meteen een versgedopt handje weg. Wie een voorraadje voor de wintermaanden wil aanleggen doet er goed aan de noten op een warme, goed ventilerende plek te drogen zodat schimmels geen kans krijgen. Goed gedroogde walnoten kun je zeker 1 jaar op een droge plek bewaren.

Walnoten zijn heerlijk in salades, curry’s en roerbakgerechten, pasta, brood en gebak: de walnoot is internationaal favoriet!