6x leuke culi-cadeaus om zelf te maken

De feestdagen komen er weer aan. Tijd om je dierbaren te verwennen met cadeaus. Verras ze met deze heerlijke culi-cadeaus. Met liefde gemaakt en met liefde gegeven!

Meer inspiratie voor homemade culi-cadeaus? Bekijk deze tips!

6x leuke culi-cadeaus

de lekkerste dressing
Een lekkere dressing bij salade is heel belangrijk, die verbindt namelijk alle ingrediënten met elkaar. Het grote geheim van lekkere dressing? een mix van goede oliën, iets zuurs en een tikje zoet.
naar recept
de lekkerste dressing delicious.
homemade harissa
Harissa is de sambal van Noord-Afrika, een geurige, pittige saus. Met deze kruidige Noord-Afrikaanse saus geef je vlees, vis én groente direct een fijne kick. Of roer eens een lepel harissa door een saus, dressing of marinade die wat extra’s kan gebruiken. Onze tip: maak meteen een fikse hoeveelheid. Homemade harissa is in de koelkast wel vier weken houdbaar. Ook leuk als culicadeautje!
naar recept
homemade harissa
anchoïade
Ingelegde ansjovis is op zich al een fantastische smaakmaker, maar verwerkt tot anchoïade is het bijna verslavend in bijv. mayonaise of elke warme saus die om wat extra pit vraagt. Met fijngehakte olijven maak je er supersnel een verrukkelijke tapenade van. Maar zo uit de hand met verse radijsjes ook heerlijk.
naar recept
anchoiade delicious.
cranberrymosterd
Mosterd maken lijkt misschien iets wat je beter aan een ander kunt overlaten. Maar als je het een keer maakt, zie je hoe gemakkelijk het is. In deze versie wordt de pittige mosterd verzacht met zoete cranberry’s en een scheutje ahornsiroop.
naar recept
cranberrymosterd delicious.
pickled grapes
Deze druiven zijn verrukkelijk bij wat zoeter, gebraden vlees als varken en lam. Maar ook heerlijk bij stevige stilton of overjarige brokkelkaas. Ze hebben de perfecte combinatie tussen zoet en zuur.
naar recept
pickled grapes | delicious
grapefruit-sinaasappelcurd met kruidnagel
Grapefruit en kruidnagel geven deze curd een stevige, kruidige, smaak. Lekker op scones! Of maak een simpele cake in een kleine taartvorm, snijd die horizontaal 2 keer door en bestrijk royaal met curd. Ook lekker: roer gelijke hoeveelheden curd door slagroom en yoghurt en maak een heerlijk dessert met frambozen. Genoeg heerlijke opties dus!
naar recept
grapefruit-sinaasappelcurd met kruidnagel | delicious
culi-cadeaus delicious.