Juist in een klassieke saus, dressing of marinade zorgt azijn ervoor dat alle smaken beter tot hun recht komen. Dat is de pure kracht van een scheutje azijn; subtiel en in de bijpassende variant maakt het je gerecht perfect. Tromp & Rueb laat het je zien én proeven.
Tromp & Rueb-azijn wordt volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent een traditionele rijping – 100% puur – maar wel volgens een modern vervaardigingsproces. Het resultaat is karakteristieke azijn voor een betaalbare prijs.
Azijn bij stoofvlees
Wist jij dat een scheutje azijn bij je (stoof)vlees wonderen doet? Het maakt je vlees lekker mals!
Kerstmarinade
Bereiden ± 10 min. Laat 250 g botersmelten in een steelpan. Rooster in een droge koekenpan ½ tl witte peperkorrels, 2 steranijs, 5 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 5 kardemompeulen 2-3 min. tot alles gaat geuren.
Maal de specerijen fijn in een koffiemolentje tot poeder en voeg toe aan de gesmolten boter samen met 75 ml natuurazijn van Tromp & Rueb. Wrijf de kalkoen van pag. 42 rondom in met deze kerstmarinade en laat minimaal 1 uur intrekken voordat je de kalkoen zijn verdere bereiding geeft.
Je gebruikt de marinade bijvoorbeeld in onderstaande recepten. Vervang in dat geval de genoemde marinade door de kerstmarinade.