In samenwerking met Looye
Familiebedrijf Looye – gerund door zussen Annelies en Margriet Looije – levert dieprode cherrytomaten die friszoet smaken en heerlijk aromatisch zijn. De unieke combinatie van knapperigheid en natuurlijke zoetheid maakt de Honingtomaten de ideale toevoeging aan dit recept. Ze zorgen ervoor dat elke hap extra lekker is!
Licht geroosterde Honingtomaten met geklopte parmezaan-boter
glutenvrij
aantal 4 |
Borrelhapje, hapje |
|
|
glutenvrij
“Knapperig, friszoet, sappig en héél hoog in umami,” noemt Instagram-foodfluencer Lynn van de Vorst deze Honingtomaten.
Kookgerei
- ook nodig: handmixer, spuitzak, 12 cocktail prikkers
Ingrediënten
- 180 g Looye Honingtomaten (1 bakje)
- 2 el olijfolie
- 1 teen zwarte knoflook, kort geweekt in warm water tot zacht
- 1 ansjovisfilet
- 75 g boter, op kamertemperatuur
- 2 el zure room
- 2 el heel fijn geraspte parmezaanse kaas
- rasp van ½ biocitroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de Honingtomaten om met 2 el olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en rooster 8-10 min. in de oven. De tomaten moeten heel blijven en heel licht geroosterd zijn.
- Prak de knoflook en ansjovis met een vork tot puree. Klop samen met de boter met de mixer in ± 5-8 min. licht en romig. Voeg de zure room, Parmezaanse kaas en citroenrasp toe en klop nog 2 min. Schep in een spuitzak.
- Spuit op elke tomaat een toefje geklopte parmezaanboter en steek er een prikker in. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 237kcal
eiwit: 3g
vet: 23g
koolhydraten: 3g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!