In samenwerking met Tromp & Rueb
Juist in een klassieke dressing, marinade of saus (als hollandaise met kervel) zorgt azijn ervoor dat alle smaken beter tot hun recht komen. Dat is de pure kracht van een scheutje azijn; subtiel en in de bijpassende variant maakt het je gerecht perfect. Tromp & Rueb laat het je zien én proeven.
Tromp & Rueb-azijn wordt volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent een traditionele rijping – 100% puur – maar wel volgens een modern vervaardigingsproces. Het resultaat is karakteristieke azijn voor een betaalbare prijs.
Wist je dat azijn ook een goede ontvetter is? Ontvet de kom van de mixer met azijn als je meringue maakt of slagroom klopt. Succes gegarandeerd.
HOLLANDAISE MET KERVEL
Bereiden ± 20 min.
Verhit in een steelpannetje 100 ml water met 100 ml kruidenazijn van Tromp & Rueb, 1 laurierblaadje, 8 peperkorrels en 1 fijngesneden sjalot op hoog vuur. Laat tot een derde inkoken. Zeef het vocht in een hittebestendige kom. Laat wat afkoelen en voeg dan 3 eidooiers toe aan het ingekookte vocht.
Laat in een apart pannetje 200 g geklaarde boter smelten tot lauwwarm. Zet de hittebestendige kom op een pan met zachtjes kokend water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de eidooiers los met het vocht en giet al kloppend de geklaarde boter in een dun straaltje bij de dooiers tot je een lobbige, luchtige saus hebt.
Breng op smaak met zout en een ½ bosje fijn gesneden kervel. Serveer de hollandaisesaus bijvoorbeeld bij de gemarineerde witte asperges met entrecote van het april-nummer van delicious. op pag. 57.
Of gebruik de Hollandaise in een van deze recepten:
Lees ook: de lekkerste marinade op basis van azijn (de onmisbare smaakmaker)
RECEPT: LISELORE BUS, FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN, STYLING: MAAIKE KOORMAN, FOODSTYLING: MERIJN TOL