biefreepjes met groene hummus

Maak deze snelle biefreepjes met hummus van bonen en linzen als je gek bent op de zinderende smaken van het Midden-Oosten. In een half uurtje klaar, dus een prima gerecht voor een doordeweekse dag.

Nog sneller klaar? Maak rijstnoedels met biefreepjes

biefreepjes met groene ‘hummus’

hoofdgerecht (4 personen)

400 g bruine linzen (blik) en 800 g limabonen (blik), afgespoeld en uitgelekt
4 el tahini
2 tenen knoflook, grof gesneden
1 flinke bos bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
1½ tl gemalen komijnzaad
rasp en sap van 1 (bio)citroen
6 el olijfolie
½ ui, fijngeraspt
2½ tl baharat*
400 g bieflapjes, in dunne reepjes
1 tl bruine basterdsuiker
400 g sperziebonen, geblancheerd, in stukjes
verkruimelde feta, cress en platbrood, voor erbij

Houd 100 g van de linzen apart. Draai de overige linzen met de limabonen, tahini, knoflook, peterselie, komijn, het citroensap, 3 el olijfolie, zout en peper en 5 ijsblokjes in de keukenmachine tot gladde ‘hummus’. Doe in een schaal.

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de ui met de baharat in 1 min. licht glazig, voeg de biefreepjes, suiker, de resterende linzen en de citroenrasp toe. Bak onder af en toe omscheppen in 6-8 min. bruin. Schep in een kom en verdeel de sperziebonen, feta en cress erover. Serveer met de hummus en platbrood.

* Baharat is een Arabisch specerijenmengsel, meestal een mix van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en winkels met Midden-Oosterse producten.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

 

biefreepjes met hummus | delicious