Wie denkt dat je currypasta alleen voor curry kunt gebruiken, heeft het mis! Wij maken geroosterde curry-spitskool, perfect voor de foodie die van spicy eten houdt. Lekker romig door de kokos, maar ook fris door een hintje limoen.
Meer weten over verschillende soorten curry? Bekijken het curry dossier!
geroosterde curry-spitskool
bijgerecht (4 personen)
1 spitskool
1 el rijstolie of zonnebloemolie
1 zakje Blue Elephant Thaise gele currypasta
50 ml dikke kokosmelk + extra voor erover
sap en rasp van (bio)limoen + extra limoen om te serveren
½ bosje koriander, grof gesneden
60 g gezouten cashewnoten, grof gehakt
zoutvlokken (eventueel)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de buitenste lelijke bladeren en snijd de spitskool in de lengte in kwarten. Zorg ervoor dat elk stuk vast zit aan een stuk stronk zodat de bladeren goed bij elkaar gehouden worden.
Verhit de olie in een steelpan en bak er op middelhoog vuur 2-3 el currypasta 2-3 min. in tot de geuren loskomen.
Meng er 50 ml kokosmelk en een flinke snuf zout door.
Voeg het sap en rasp van 1 limoen toe. Roer goed door en neem van het vuur.
Leg de koolparten op een met bakpapier bekleed bakblik en smeer ze met een kwastje aan alle kanten goed in met het currymengsel.
Bak de parten in het midden van de oven in 30-40 min. gaar. Keer ze halverwege. De bovenkant zal hier en daar iets geblakerd zijn.
Bedruppel met wat extra kokosmelk en bestrooi met koriander, cashewnoten en eventueel wat zoutvlokken. Lekker met rijst.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 40 min.
Tip: Bak de rest van de currypasta even aan in 1 el olie en meng met 100 ml kokosmelk en de sap en rasp van 1/4 limoen voor extra currysaus.
IN SAMENWERKING MET BLUE ELEPHANT RECEPT DOSIA BREWER