Sunday Roast: 8x recepten voor een groot gebraad

Sunday Roast: 8x recepten voor een groot gebraad

In het najaar ligt het tempo wat lager. Mooi moment om uitgebreid de tijd de nemen voor een Sunday Roast met een groot gebraad! Zo’n pronkstuk op tafel is gelijk het perfecte excuus om je favoriete vrienden en familieden uit te nodigen.

Bij een Sunday Roast draait het om lang tafelen, lekker bijkletsen en bovenal zalig eten. Dat doen we natuurlijk graag tijdens de feestdagen, maar op de overige dagen van het jaar is het ook reuze fijn. We geven je vast wat inspiratie voor je nieuwe favoriete traditie. Van vlees tot vega(n), iedereen kan aanschuiven!  

Op zoek naar een bijgerecht? Bekijk onze tips!

Sunday Roast: 8x recepten voor een groot gebraad

gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs
Op Thanksgiving Day serveer je in Amerika volgens de traditie kalkoen. Wij vieren in Nederland geen thanksgiving maar houden er wel van om gezellig te dineren aan lange tafels met prachtige braadstukken en heerlijke bijgerechten. Daarom delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.
naar recept
gepekelde kalkoen - delicious
hele bloemkool uit de oven met calvados en tijm
Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht? Deze hele bloemkool uit de oven is gemarineerd in calvados, honing en tijm. Bomvol smaak, goed hartig en gewoonweg heel erg lekker. Ook super als hoofdgerecht tijdens kerst!
naar recept
hele bloemkool uit de oven
gestoofd rundvlees met tomaatjes, harissa & balsamico-azijn
In Amerika kennen ze het als brisket, in Nederland noemen we het borststuk.
Kook je voor een grote groep? Dit recept voor gestoofd rundvlees is dan ideaal! Je kunt er al een dag van tevoren mee beginnen en de volgende ochtend in de oven schuiven.
Voorbereiden? Begin 1 dag van tevoren met het marineren van het vlees.
Je kunt het vlees ook een dag eerder al bereiden. Warm het dan op de dag zelf in een pan met deksel op in de saus in de oven op lage temperatuur.
naar recept
zoveel gram vlees vis groenten reken je per persoon
knol-au-vin
Gestoofde knol in wijnsaus met winterse groente is een perfect vega(n) recept dat je met kerst op tafel kan zetten. Het heeft een diepe, rokerige smaak wat het een bijzonder hoofdgerecht maakt. Serveer het met aardappelpuree en een frisse salade.
Wil je een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Bekijk dan deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter.
naar recept
knol-au-vin - delicious
hele zalm met citroen en kruiden uit de oven
Deze hele zalm uit de oven is ideaal voor een etentje of feestje. Zet de vis op tafel en iedereen kan meegenieten! Een hele zalm gaart zachtjes in een pakketje vol peterselie, dille en dragon.
naar recept
hele zalm uit de oven - delicious
côte de boeuf met banyulssaus
Banyuls is versterkte wijn met een intens fruitige smaak, die perfect combineert met de runderribstuk. De bittere chocolade geeft de rijke saus een extra warme, diepe smaak!
naar recept
côte de boeuf met banyulssaus | delicious
gestoofde kruidige savooiekool
Op een kille dag is zo’n kruidige, ‘pot roasted’ savooiekool echt heerlijk! Gestoofd als draadjesvlees, met laurier, spekjes en fijngesneden bleekselderij en wortel. Extra lekker met een flinke schep fluweelzachte aardappel-pastinaakpuree erbij. Liever een vega versie? Voeg dan gehakte kastanjes toe i.p.v. het rookspek.


Savooie-fan? Maak ook deze gevulde kool met lamsgehakt.
naar recept
gestoofde savooiekool
parmentier met eend
Geen snel gerecht, maar de eendenstoof en puree voor deze parmentier kun je voorbereiden op een rustig moment en apart bewaren in de koelkast. De parmentier heeft een heerlijke volle smaak en natuurlijk zo’n mooi vorkpatroon in de pureelaag.
naar recept
parmentier met eend-delicious