aantal 4 |
soep, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk |
indiaas |
Garam masala, biryani-specerijen, madrascurrypoeder, saffraan, gember, chili… Ga voor vega én Indiaas en zet de krachtige smaken van India in. Verslavend lekker, deze kruidige wortel-linzensoep met verwarmende Indiase specerijen.
Ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el geraspte gemberwortel
- 1 rode chilipeper, zonder zaad, fijngesneden
- 2 tl mild kerriepoeder
- 3 el tomatenpuree
- 750 g wortels, kleingesneden
- 100 g gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 l groentebouillon
- sap van 1 citroen
- gebakken kerrieblaadjes en roti, Aziatische supermarkt, gebakken knoflookplakjes en limoenpartjes, voor erbij
Instructies
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper onder af en toe omscheppen 3-4 min. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. tot de aroma’s vrijkomen.
- Schep de wortels en linzen erdoor. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, 1 l water en wat zout en peper toe.
- Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de wortels in 35-40 min. gaar. Laat wat afkoelen en pureer glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor.
- Garneer de soep met kerrieblaadjes en knoflookplakjes en geef er limoenpartjes en roti bij.
Voedingswaarde
RECEPTEN EN TEKST VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Heerlijk met Indiase samosa-pastei met munt-yoghurt of deze verrukkelijke pompoen met krokante kikkererwten en paneer.