kruidige wortel-linzensoep

kruidige wortel-linzensoep
aantal 4 | soep, voorgerecht | doordeweeks, feestelijk | indiaas |
Garam masala, biryani-specerijen, madrascurrypoeder, saffraan, gember, chili… Ga voor vega én Indiaas en zet de krachtige smaken van India in. Verslavend lekker, deze kruidige wortel-linzensoep met verwarmende Indiase specerijen. 
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad, fijngesneden
  • 2 tl mild kerriepoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 750 g wortels, kleingesneden
  • 100 g gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 l groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • gebakken kerrieblaadjes en roti, Aziatische supermarkt, gebakken knoflookplakjes en limoenpartjes, voor erbij

Instructies

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper onder af en toe omscheppen 3-4 min. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. tot de aroma’s vrijkomen.
  • Schep de wortels en linzen erdoor. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, 1 l water en wat zout en peper toe.
  • Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de wortels in 35-40 min. gaar. Laat wat afkoelen en pureer glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor.
  • Garneer de soep met kerrieblaadjes en knoflookplakjes en geef er limoenpartjes en roti bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN EN TEKST VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Heerlijk met Indiase samosa-pastei met munt-yoghurt of deze verrukkelijke pompoen met krokante kikkererwten en paneer.