glutenvrij, lactosevrij
aantal 1 |
bijgerecht |
vis |
marokkaans |
glutenvrij, lactosevrij
bijgerecht |
vis |
marokkaans |
glutenvrij, lactosevrij
Dosia Brewer: “Ingemaakte vis wordt niet gekookt, maar gepekeld en daarna in azijn gelegd. In plaats van klassieke ingrediënten als jeneverbessen, koriander en dille worden voor deze makreel geurige kruiden uit Marokko gebruikt, plus een pepertje voor de pit.”
Nog meer recepten met makreel? Maak deze chowder met gerookte makreel!
Ingrediënten
- 60 g zout
- 600 g makreel- of sardinefilet
- 500 ml natuurazijn
- 60 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl korianderzaad
- 1 stukje gember van 3 cm in plakjes
- 1 rode peper in ringetjes
- 1 ingelegde citroen 1 rode ui in parten
Instructies
-
Los voor het pekelen het zout op in 1 l kokend water. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe het pekelwater en de vis in een goed afsluitbare doos en laat ± 24 uur pekelen in de koelkast.
-
Breng intussen de azijn aan de kook met de suiker, kaneel, komijn, koriander, gember en rode peper. Laat ± 5 min. koken en vervolgens afkoelen. Laat intrekken tot gebruik.
-
Snijd de citroen in kwarten en schraap het vruchtvlees eruit. Verdeel de gepekelde visfilets met de citroen en ui en het kaneelstokje uit de azijn in een weckpot en giet er de azijn met de kruiden overheen.
-
Laat minstens 24 uur intrekken in de koelkast. Je kunt de vis tot 1 maand – goed afgesloten – in de koelkast bewaren.
Voedingswaarde
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: EKE MARIËN | BEWERKING: DOSIA BREWER, MINTA NICOLAÏ.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!