Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!
Feestje? Maak onze 3 favoriete borrelhapjes!
bruschette met bospaddenstoelen en pittige feta
voorgerecht (4 personen) v
150 g feta, verkruimeld
2 lange rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
raspsel en sap van 1 citroen
4 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
500 g gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en enokitake)
2 tenen knoflook, geperst
1 groot focacciabrood, in vieren, opengesneden
[1/2] bosje bladpeterselie, blaadjes afgeplukt, ter garnering
Stap 1
Doe de feta in een kom en prak er met een vork de Spaanse pepers en het citroenraspsel door.
Stap 2
Verhit 2 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin de helft van de paddenstoelen 3 min. om tot ze kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Sprenkel de helft van het citroensap erover en voeg wat zout en peper toe. Schep het mengsel op een bord en bak de rest van de paddenstoelen met de knoflook en het citroensap in nog 2 el olie.
Stap 3
Verwarm intussen de grill op een matig hoge stand. Bestrijk het brood met olijfolie en gril het in 2 min. aan beide kanten lichtbruin.
Stap 4
Leg de stukken brood op borden. Verdeel het paddenstoelenmengsel en het fetamengsel erover, garneer met peterselie en serveer.
Bereiden ± 40 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL