Vork in de aanslag voor een gul gevulde kom freekeh-salade met biefstuk, geitenkaas en haricots verts. Zo’n supergezonde salade is snel klaar, dus perfect om te maken op een drukke dag.
Nog meer lekkere maaltijdsalades?
freekehsalade met biefstuk, haricots verts en geitenkaas
hoofdgerecht (4 personen)
250 g freekeh
150 g haricots verts, afgehaald
500 g biefstuk, op kamertemperatuur
1 el olijfolie
40 g babyboerenkoolblaadjes
4 el platte peterselieblaadjes
3 takjes dille, blaadjes geplukt
3 takjes basilicum, blaadjes geplukt
2 takjes munt, blaadjes geplukt
geitenkaas met aslaagje, ter garnering
dadeldressing
3 el granaatappelmelasse
3 medjooldadels, ontpit
3 el extra vergine olijfolie
sap van 1 citroen
Stap 1
Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakkingen in ± 15 min. gaar. Giet af en spoel af.
Stap 2
Blancheer intussen de haricots verts in ± 3 min. beetgaar. Spoel ze koud af en halveer ze in de lengte.
Stap 3
Wrijf de biefstuk voor de freekeh-salade in met de olie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstuk 4 min., keer hem en bak hem nog 3 min. voor medium-rare of langer naar smaak. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Stap 4
Pureer in de kom van een kleine keukenmachine of met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing glad. Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
Stap 5
Verdeel de freekeh over 4 kommen. Schep de haricots verts, kool- en kruidenblaadjes en plakjes biefstuk erop, sprenkel de dressing erover en serveer de freekehsalade met plakjes geitenkaas.
* Freekeh is onrijp geoogst graan dat met kaf wordt gedroogd en geroosterd. Het heeft een lekkere, nootachtige smaak. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en de winkels met Midden-Oosterse producten.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN CHARLOTTE BINNS-MCDONALD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER