pittige lamclub met avocado & radijs

pittige lamclub met avocado & radijs

Deze clubsandwich belegd met mals vlees, zachte avocado en radijs is lekker pittig en ook fris. Voeg daar nog een heerlijke knoflookyoghurtsaus aan toe and you’re good to go! Met de restjes beleg maak je in een handomdraai een heerlijke salade!

Zin in een sandwich met vis? Probeer deze dan eens!

pittige lamclub met avocado & radijs

hoofdgerecht (4 personen)

125 ml Turkse yoghurt
1 teen knoflook
8 dikke sneden witbrood naar keuze
1 grote eetrijpe avocado
sap van 1 limoen
300 g lamshaas
3 el olijfolie
4 radijsjes, in dunne plakjes
1 rode ui, in halve ringen
handvol waterkers, zonder harde steeltjes

Doe de yoghurt in een schaaltje. Pers de knoflook boven de yoghurt en schep erdoor. Rooster in een grill- of koekenpan het brood aan beide kanten licht krokant. Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en besprenkel met het limoensap.

Snijd de lamshaas in plakjes van ½ cm of als die erg dun is in reepjes en bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en voeg dan meteen de helft van de lamshaasplakjes toe en bak in 15-20 sec. snel bruin. Neem uit de pan en bak de andere helft net zo. Zo blijft de binnenkant nog mooi rosé.
Bestrijk 4 sneetjes met wat yoghurtsaus, verdeel de waterkers erover. Beleg met de lamshaas, avocado, radijsjes, rode ui en nog een flinke lepel knoflookyoghurt. Dek af met de overige 4 sneden brood. Snijd de sandwich schuin door en stapel de helften. Steek er een prikker door en garneer evt. met wat extra waterkers of radijs.

Bereiden ± 30 min.

salade erbij

Maak er evt. een salade van avocado, rode ui, waterkers en radijsjes bij met een simpele vinaigrette van mosterd, olie en azijn. Als de blaadjes van de radijs vers en mooi zijn, kun je die ook door de salade verwerken: no waste!

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN