Serveer kaas met kerst. Ideaal voor wie niet zo van zoet houdt. Schenk er een glaasje port of dessertwijn bij… pure verwennerij. Serveer het plankje met een vijgenwalnotenrol of een perentaartje. Of maak kruidige bollen van geitenkaas of een brillat-savarin.
Toch liever iets zoets maken? Ga dan snel naar deze pagina vol verrassende nagerechten…
Kaas met kerst
Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. In dit recept kook je ze met rode wijn, kaneel en piment tot ze zacht en super smaakvol zijn. Samen met gehakte walnoten rol je er een staaf van die je kunt serveren bij een kaasplankje.
perentaart met kazen en notenhoning
Vruchten met warme smaken en kaas gaan goed samen. Op deze kaasplank serveer je favorieten met een reep perentaart.
kaastaart met brillat-savarin vruchten en balsamico
Niet zo’n zoetekauw? Sluit het kerstdiner af met een hartige kaastaart van brillat savarin. Garneer met abrikozen, walnoten, peer en stroperige oude balsamico.
Op een kersttafel mogen natuurlijk geen kerstballen ontbreken. Deze geitenkaasbollen bedek je met verschillende soorten noten en vruchten voor een feestelijk effect!
kweeperen-vijgen compote met schapenkaas
Heerlijk deze kweeperen-vijgencompote met een stukje kaas en een snufje fijngemalen koffie. Een onverwachte combinatie die verrassend goed gaat bij de borrel.