vegetarisch
aantal 4 |
dessert, nagerecht |
feestelijk |
|
vegetarisch
Niet zomaar sorbetijs met aardbeien, maar een écht sterrenijsje. Maak gerust een dubbele portie. Deze sorbet van rode wijn en aardbei is namelijk binnen een mum van tijd op! Zo maak je sorbet van vanille en nectarine!
Ingrediënten
- 500 g aardbeien schoongemaakt
- 150 ml Portugese rode wijn bijv. Castelo Rodrigo Touriga nacional, gekoeld
- 150 g rietsuiker
- 2 biocitroenen, 1 geperst
- ook nodig; ijsmachine fijne zesteur
Instructies
- Pureer 300 g van de aardbeien met de wijn, suiker en het sap van een 1/2 citroen.
- Bereid de ijsmachine voor volgens de instructies van de handleiding. Schep de aardbeien-wijnpuree erin. Laat de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 35-40 min. draaien of tot het sorbetijs mooi compact en luchtig is.
- Snijd de resterende aardbeien in partjes, zet tot gebruik in de koelkast. Schep het smeuïge ijs in glaasjes, verdeel de aardbeienpartjes erover. Trek met de zesteur schilletjes van de citroen boven de glaasjes en serveer direct.
Voedingswaarde
RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Voor meer kookinspiratie bestel je hier in de webshop de nieuwste delicious. editie.