Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui.
Probeer ook deze spicy falafelspiesjes met harissayoghurt!
Hoemoes kerrie met avocado, gegrilde lente-ui en zachtgekookte eitjes met dukkah
bijgerecht | 4 personen | v
1 bosje lente-ui
2 el amandelen, geroosterd
2 el hazelnoten, geroosterd
½ el venkelzaad
½ el komijnzaad
½ el anijszaad
½ el korianderzaad
optioneel: 3 el geroosterde kikkererwten (kant en klaar)
1 bakje Maza hoemoes kerrie
2 kleine rijpe avocado’s, in plakjes
4 eieren, gekookt
Voor erbij: krokante pitadriehoekjes
Gril de lente–uien op de bbq of in de grilpan tot ze blakeren en zacht zijn. Snijd het groen eraf.
Rooster de noten in een hete oven tot licht goudbruin. Stamp ze in een vijzel fijn met de noten, venkel-, komijn-, anijs-, korianderzaad en de geroosterde kikkererwten en wat grof zout: dit is je dukkah.
Kook de eieren in 3-4 min. zacht. Laat schrikken, pel en halveer ze.
Snijd de avocado’s in plakjes.
Verdeel de hoemoes kerrie over mooie schaaltjes in een cirkel, leg in ieder schaaltje een lente-ui, twee eihelften, een paar plakjes avocado en bestrooi rijkelijk met dukkah. Serveer met krokante pitadriehoekjes.
Bereiden ± 20 min
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
DELICIOUS. IN SAMENWERKING MET MAZA BEELD ZELFSPOT
Laat je inspireren door keukens over de hele wereld. Bestel delicious. proef de wereld! hier in onze webshop.