gemarineerde varkenskarbonade met rucola

gemarineerde varkenskarbonade met rucola

‘Maak een marinade van venkel, olijfolie, citroen en knoflook, zo geef je simpele karbonades meteen een typisch Italiaanse touch!’

Probeer ook deze lamskarbonade met bietjes en moghrabieh

gemarineerde varkenskarbonade met rucola
hoofdgerecht | 4 personen

2 tl venkelzaad
2 tenen knoflook, fijngehakt
sap van 1 citroen
8 el extra vierge olijfolie + extra om te besprenkelen
4 dikke scharrelvarkenskarbonades à 200 g
800 g vastkokende aardappels, schoongeboend en in partjes van 1 cm
4 el olijfolie om in te bakken
2 tl grof zeezout
75 g rucola
2 coeur du boeuf-tomaten, in plakjes
2 bollen burrata* of buffelmozzarella
extra vierge olijfolie
50 g parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
ook nodig: vijzel

Kneus het venkelzaad in de vijzel. Meng met de knoflook, het citroensap en 4 el olijfolie. Marineer de karbonades minimaal 30 min. in de venkel-citroenmarinade.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schep de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie. Bestrooi met het zeezout. Rooster de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.

Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Neem de karbonades uit de marinade, bestrooi ze met zout en peper en bak ze 4-5 min. per kant bruin en gaar.

Verdeel intussen de rucola en tomaat over 4 borden. Trek de burrata of mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel de salade royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi naar smaak met zout en peper.

Leg de karbonades op de borden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de parmezaanse kaas. Serveer met de
aardappeltjes uit de oven.

* Burrata is een mozzarella-achtige kaas uit de Italiaanse streek Puglia (Apulië). Te koop bij goed gesorteerde kaaswinkels of Italiaanse delicatessenzaken.

Bereiden ± 20 min. / marineren ± 30 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER MET DANK AAN IPLI MAASTRICHT

cover 06-2016Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 6 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.