karnemelkpuddinkjes met rozenwater en kardemom

karnemelkpuddinkjes met rozenwater en kardemom

Rozenwater wordt vaak gebruikt in Indiase desserts. Ook wij genieten graag van deze frisse, zoete smaak, zoals bij deze feestelijke karnemelkpuddinkjes.

Zin in nog meer pudding? Maak dan deze met grapefruit.

karnemelkpuddinkjes met rozenwater en kardemom
nagerecht | 6 personen

Begin 6 uur van tevoren met dit recept of laat het een nacht in de koelkast opstijven.

6½ gelatineblaadjes
200 ml slagroom
110 g fijne kristalsuiker
500 ml karnemelk
1 tl gemalen kardemom 1
tl vanille-essence
1 el rozenwater*
2-3 el gesuikerd venkelzaad (mukhwas)*
verse of gedroogde eetbare rozenblaadjes ter garnering
ook nodig: 6 schaaltjes van 125 ml
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken en zacht worden in koud water. Verwarm de room en de suiker in een steelpan met dikke bodem al roerend op matig tot laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur.

Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het roommengsel tot ze zijn opgelost.

Schenk het roommengsel door een fijne zeef in een schone kom die je in een grotere kom met ijswater zet en laat 5 min. afkoelen.

Voeg de karnemelk, kardemom, vanille  en het rozenwater toe aan het afgekoelde roommengsel en schenk in de schaaltjes. Laat afgedekt met plasticfolie 6 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Strooi vlak voor het serveren gesuikerd venkelzaad of rozenblaadjes over de karnemelkpuddinkjes.

Bereiden 25 min. / opstijven 6 uur

RECEPTEN JILL DUPLEIX  FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.