Slim om altijd standby te hebben liggen: chocoladelolly’s. Je maakt er heel eenvoudig chocolademelk mee door hem te roeren door wat hete melk. Perfect nu het weer wat kouder is.
chocolade-vanillelolly’s voor amandelchocomelk
drankje | 8 personen
250 g pure chocolade (minstens 70%)
20 g cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
60 g poedersuiker
20 g boter + extra om in te vetten
snufje zout
8 el hagelslag
± 1½ liter ongezoete amandelmelk
8 (siliconen) cupcakevormpjes, inhoud ± 35 ml
8 theelepeltjes of stokjes
Smelt alle ingrediënten behalve de hagelslag en de amandelmelk au bain-marie of in de magnetron. Verwarm in de magnetron telkens 1 min. en roer dan door. Laat het chocolademengsel iets afkoelen.
Vet de vormpjes in en verdeel de helft van de hagelslag over de bodem. Verdeel het chocolademengsel erover en laat 10 min. opstijven in de koelkast. Zet dan in het midden van elk vormpje een theelepel en zet 10 min. terug in de koelkast. Verhit de amandelmelk en geef iedereen een kopje hete amandelmelk en een lolly. Geef de slagroom en geschaafde amandelen er apart bij.
Bereiden ± 20 min. / opstijven ± 20 min.
RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI