negroni-rozentaart met amarenekersen

negroni-rozentaart met amarenekersen
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING LAURA VIJSELAAR FOODSTYLING MARTINE STEENSTRA

Deze negroni-rozentaart met amarenekersen is echt een plaatje om te zien! De taart wordt opgebouwd met dunne crèpes, die samen ook de prachtige roosvorm creëren. Tussen de flensjes komt een vulling van romige mascarponecrème, zoete negroni-siroop en frisse amarenekersen. Een taart die niet alleen indrukwekkend oogt, maar ook heerlijk smaakt.

Goed om te weten, je kunt de flensjes, mascarponecrème en negroni-siroop van tevoren maken en de taart op de dag zelf opbouwen.

Lees hier meer feestelijke recepten met drank.

Negroni-rozentaart met amarenekersen

aantal 10 | dessert, taart, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst | |

Té mooi om aan te snijden, maar iedereen wil deze rozentaart met een kick van negroni uiteindelijk toch proeven!

Kooktijd:1 15

opstijven2

Totale tijd:3 15

Kookgerei

  • (flensjes)koekenpan van ± 22 cm Ø, springvorm van 18-20 cm Ø

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 300 ml melk
  • 300 ml bruiswater
  • 250 g bloem
  • 50 ml neutrale olie + extra om mee in te vetten
  • 50 ml bietensap
  • 150 g amarenekersen uitgelekt, de helft fijngehakt
  • eetbare roze of koperkleurige glitters of glitterspray*
  • evt. poedersuiker om mee te bestrooien

negroni-siroop

  • 40 ml campari slijter
  • 40 ml zoete rode vermout (slijter)
  • 40 ml gin
  • 160 g suiker
  • ½ tl bietensap

vulling

  • 400 g mascarpone
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van 1 biocitroen

Instructies

  1. Verwarm voor de negroni-siroop in een kleine pan de campari, vermout, gin en 160 g suiker al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg de ½ tl bietensap toe en laat afkoelen.
  2. Klop voor de crêpes de eieren los met de 50 g suiker en een snufje zout. Voeg al roerend de melk en het bruiswater toe. Voeg beetje bij beetje al roerend de bloem toe. Roer ook de olie en 50 ml bietensap erdoor*.
  3. Vet de (flensjes)koekenpan telkens heel licht in met wat olie en bak 21 dunne crêpes van het beslag. Laat ze afkoelen.
  4. Klop de mascarpone met de vanille, citroenrasp en 100 ml van de negroni-siroop tot stevige crème.
  5. Leg 3 crêpes met de donkerste kleur naast elkaar iets overlappend op je werkvlak. Verdeel er 50-55 g (2 el) mascarponecrème over en bestrooi met ½-1 el fijngehakte amarenekersen. Klap de crêpes over de lengte dubbel. Verdeel nog ½ el crème over een strook van ± 10 cm in de lengte langs de vouwkant en rol op vanuit een korte kant.
  6. Zet in het midden van de springvorm (zonder de rand) een opgerolde flens met de vouwkant naar beneden. Vul zo telkens nog 3 crêpes en zorg er evt. voor dat je crêpes gebruikt van donker naar licht. Rol telkens om de vorige crêpes heen en laat iets overlappen. Ga zo door tot de crêpes op zijn. Plaats de rand van de springvorm eromheen en zet ± 2 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  7. Bestrooi evt. met de resterende amarenekersen en/of de glitters en bedruppel naar wens met de resterende negroni-siroop. Bestrooi evt. vlak voor serveren met wat poedersuiker en geef de rest van de siroop er los bij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 491 kcal
  • eiwit: 9 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 51 g

*Eetbare glitters of glitterspray koop je bij bakwinkels en online. Je kunt het beslag ook in 2 kommen verdelen zonder het bietensap en in 1 kom 10 ml bietensap toevoegen en in de andere de rest (40 ml). Dan heb je een licht- en donkerroze batch beslag.

VOORBEREIDEN

Maak de flensjes, mascarponecrème en negroni-siroop 1 dag eerder, en de rozentaart ½ dag eerder.

TIP

Liever zonder alcohol? Gebruik dan granaatappelsiroop in plaats van negroni-siroop.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker: de beste kerstdesserts met chocolade.