Aperol Spritz is een klassiek Italiaans aperitief dat zich heel goed leent om een jelly ervan te maken. Kies aperol voor een jelly die zachter van smaak is of campari voor een kick.
aperol spritz jelly’s
nagerecht | 4 personen
10 g gelatineblaadjes
150 g fijne kristalsuiker
150 ml prosecco
100 ml vers sinaasappelsap
125 ml aperol of campari
1 (bio)sinaasappel
geklopte slagroom, voor erbij
ook nodig: 4 glazen met inhoud van 100 ml
Laat de gelatine 5 min. weken in een grote kom met water tot ze zacht zijn.
Doe de suiker, prosecco en het sinaasappelsap in een pan. Verwarm langzaam op middelhoog vuur tot de suiker oplost.
Knijp de gelatineblaadjes zo goed mogelijk uit en voeg ze, van het vuur af, toe aan het sinaasappelsapmengsel. Roer tot ze zijn opgelost. Zet 10 min. weg om af te koelen. Schenk het mengsel door een zeef in een schone kom en voeg de aperol toe. Schenk het mengsel in 4 glazen en zet die 4 uur in de koelkast. Snijd met een zesteur reepjes van de sinaasappelschil. Schil de sinaasappel dan dik, tot op het vruchtvlees, en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de sinaasappelpartjes over de jelly’s en geef de slagroom en de sinaasappelreepjes erbij.
Bereiden ± 20 min. / afkoelen ± 10 min. / opstijven ± 4 uur.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES & DAVID MORGAN