de 15 lekkerste vegetarische quiches

de 15 lekkerste vegetarische quiches

Van een pareltje op de brunchtafel tot een snelle hap doordeweeks: een quiche stelt nooit teleur. Hier vind je 15 quiches zonder vlees, vis of kip, perfect dus voor de vegetarische liefhebbers!

Quiche lorraine is natuurlijk de klassieke Franse quiche, gemaakt uit ei, crème fraîche, spek en kaas. Maar naast die klassieker zijn er nog zóveel heerlijke vegetarische varianten om te ontdekken. En voor wie liever vis eet: hier zijn de allerlekkerste quiches met zalm!

Die herkenbare smeuïge textuur van quiches ontstaat door de combinatie van kaas en ei – een duo dat je in bijna elke quiche terugvindt. Daarom hebben we deze vegetarische quiches ingedeeld op soort kaas. Neem dus snel een kijkje in je koelkast, kijk welke kaas echt op moet… en bakken maar!

Feta

geroosterde aubergine-fetaquiche met amandelyoghurtdeeg

De smaak van herfst en de mediterrane keuken komen samen in deze heerlijke fetaquiche. Of je het warm serveert of koud, met de luchtige amandelyoghurt bodem zal het goed in smaak vallen!

naar recept
Zoete-aardappelquiche met feta

De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.

naar recept
zoete-aardappelquiche met feta

Ricotta

quiche met asperge en radicchiosalade

Een warme quiche met asperge en een lichte raddicchiosalade: ideaal als lunchgerecht óf als hoofdgerecht voor vanavond. Geniet van witte asperges nu het nog kan: het seizoen is kort en dus extra genieten. Zeker in zo’n warme quiche als deze!

naar recept
aspergequiche-delicious
quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta

Een quiche met rode ui, verse vijgen en romige ricotta – wat wil je nog meer? De zoete vijgen en zachte rode ui vormen samen met de frisse ricotta de perfecte toppings voor deze hartige Franse klassieker. En laten we eerlijk zijn: een quiche staat altijd prachtig op tafel. Win-win dus!

naar recept
quiche met vijgen delicious.
quiche met rode uien en ricotta

Strooi tussen de gestapelde plakjes deeg verschillende verse kruiden en rol het deeg zo uit. Eenvoudig en héél lekker!

naar recept
Uienquiche met ricotta en venkelzaad_preview

Geitenkaas

quiche met prei, dille, ricotta en geitenkaas

Kant-en-klaar deeg geef je in dit recept snel een smaakje door wat kruiden tussen de deegplakjes te strooien.

naar recept
quiche met prei dille
quiche met snijbiet, jonge bietjes en geitenkaas

Warm of koud: zo’n goed gevulde quiche smaakt altijd lekker. En wij vullen ‘m met snijbiet, die vanaf mei/juni te verkrijgen is. Helaas is snijbiet niet zo goed te bewaren en daarom niet makkelijk verkrijgbaar in de winkel. Maar, áls je het ziet liggen: neem het mee! 

naar recept
quiche van snijbiet

Andere kaas

portobelloquiches met oude kaas

We geven je een basisrecept voor quichedeeg waar je volop mee kunt experimenteren. Dit recept is voor een quiche met portobello, nootmuskaat en smeuïge oude kaas. Extra fijn: de quiche is perfect om voor te bereiden. 

naar recept
portobelloquiche met oude kaas delicious.
Quiche met roodlof, fontina en walnoten

Nu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!

naar recept
quiche met roodlof
hartige paddenstoelentaart met prei en kaas

Deze vegetarische taart noemen we ook wel pithiviers. Pithiviers, genoemd naar een plaatsje tussen Parijs en Orléans, is nu worldwide retro-eten. Dit is de hartige versie, maar een zoete vulling met amandelcrème kan ook.

naar recept
hartige taart met paddenstoelen
quiche met witlof, bier, appel & abdijkaas

Maak sowieso deze quiche met witlof want hij is goddelijk! De koningin van het comfortfood, Janneke Philippi, duikt in haar keuken met wintergroenten en komt er weer uit met té lekkere en originele gerechten die ook zo bij jou op tafel kunnen.

naar recept
quiche met witlof uit de oven
cantharel quiche met brie, salade en honingnoten

Een van onze favoriete recepten uit ons archief. Janneke Philippi kookt makkelijke en verrassende weekmenu’s. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!

naar recept
cantharel quiche
miniquiches met geroosterde asperges & daslook

In haar favoriete seizoen hoeft Janneke niet lang na te denken als ze een etentje voor vrienden kookt. Dan zet ze Hollandse gerechten met lente-ingrediënten op tafel. Deze miniquiches zijn dus favoriet: verse asperges met een vleugje geurige daslook. Wist je dat roosteren verreweg de makkelijkste manier is om asperges te bereiden? Het geeft ze bovendien een extra volle smaak.

naar recept
witte asperge quiches
zuurkool-quiche met gekarameliseerde ui

Een knapperige bodem, een romige vulling en de perfecte balans tussen zoet, zout en zuur – deze Franse geïnspireerde zuurkool-quiche bewijst dat comfortfood ook chic kan zijn.

naar recept
Limburgse kaasquiche met gemengde salade

Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’

naar recept
quiches voor pasen gerechten invriezen - limburgse kaasquiche - delicious

Kijk ook eens: hartige taartjes met zoetzure sjalotten, tijm en gorgonzola