Van een pareltje op de brunchtafel tot een snelle hap doordeweeks: een quiche stelt nooit teleur. Hier vind je 15 quiches zonder vlees, vis of kip, perfect dus voor de vegetarische liefhebbers!
Quiche lorraine is natuurlijk de klassieke Franse quiche, gemaakt uit ei, crème fraîche, spek en kaas. Maar naast die klassieker zijn er nog zóveel heerlijke vegetarische varianten om te ontdekken. En voor wie liever vis eet: hier zijn de allerlekkerste quiches met zalm!
Die herkenbare smeuïge textuur van quiches ontstaat door de combinatie van kaas en ei – een duo dat je in bijna elke quiche terugvindt. Daarom hebben we deze vegetarische quiches ingedeeld op soort kaas. Neem dus snel een kijkje in je koelkast, kijk welke kaas echt op moet… en bakken maar!
Feta
De smaak van herfst en de mediterrane keuken komen samen in deze heerlijke fetaquiche. Of je het warm serveert of koud, met de luchtige amandelyoghurt bodem zal het goed in smaak vallen!
naar receptDe combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.
naar receptRicotta
Een warme quiche met asperge en een lichte raddicchiosalade: ideaal als lunchgerecht óf als hoofdgerecht voor vanavond. Geniet van witte asperges nu het nog kan: het seizoen is kort en dus extra genieten. Zeker in zo’n warme quiche als deze!
naar receptEen quiche met rode ui, verse vijgen en romige ricotta – wat wil je nog meer? De zoete vijgen en zachte rode ui vormen samen met de frisse ricotta de perfecte toppings voor deze hartige Franse klassieker. En laten we eerlijk zijn: een quiche staat altijd prachtig op tafel. Win-win dus!
naar receptStrooi tussen de gestapelde plakjes deeg verschillende verse kruiden en rol het deeg zo uit. Eenvoudig en héél lekker!
naar receptGeitenkaas
Kant-en-klaar deeg geef je in dit recept snel een smaakje door wat kruiden tussen de deegplakjes te strooien.
naar receptWarm of koud: zo’n goed gevulde quiche smaakt altijd lekker. En wij vullen ‘m met snijbiet, die vanaf mei/juni te verkrijgen is. Helaas is snijbiet niet zo goed te bewaren en daarom niet makkelijk verkrijgbaar in de winkel. Maar, áls je het ziet liggen: neem het mee!
naar receptAndere kaas
We geven je een basisrecept voor quichedeeg waar je volop mee kunt experimenteren. Dit recept is voor een quiche met portobello, nootmuskaat en smeuïge oude kaas. Extra fijn: de quiche is perfect om voor te bereiden.
naar receptNu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!
naar receptDeze vegetarische taart noemen we ook wel pithiviers. Pithiviers, genoemd naar een plaatsje tussen Parijs en Orléans, is nu worldwide retro-eten. Dit is de hartige versie, maar een zoete vulling met amandelcrème kan ook.
naar receptMaak sowieso deze quiche met witlof want hij is goddelijk! De koningin van het comfortfood, Janneke Philippi, duikt in haar keuken met wintergroenten en komt er weer uit met té lekkere en originele gerechten die ook zo bij jou op tafel kunnen.
naar receptEen van onze favoriete recepten uit ons archief. Janneke Philippi kookt makkelijke en verrassende weekmenu’s. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!
naar receptIn haar favoriete seizoen hoeft Janneke niet lang na te denken als ze een etentje voor vrienden kookt. Dan zet ze Hollandse gerechten met lente-ingrediënten op tafel. Deze miniquiches zijn dus favoriet: verse asperges met een vleugje geurige daslook. Wist je dat roosteren verreweg de makkelijkste manier is om asperges te bereiden? Het geeft ze bovendien een extra volle smaak.
naar receptEen knapperige bodem, een romige vulling en de perfecte balans tussen zoet, zout en zuur – deze Franse geïnspireerde zuurkool-quiche bewijst dat comfortfood ook chic kan zijn.
naar receptDat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’
naar receptKijk ook eens: hartige taartjes met zoetzure sjalotten, tijm en gorgonzola














