okonomiyaki: Japanse koolpannenkoeken met avocado

okonomiyaki: Japanse koolpannenkoeken met avocado
RECEPT SHANNON HARTLEY FOTOGRAFIE PRUE RUSCOE
Voorkeur: glutenvrij, vegan

aantal 4 | hoofdgerecht | | japans | glutenvrij, vegan

Rijstebloem en eieren zorgen ervoor dat de kool goed bij elkaar blijft plakken en je er lekker crispy pannenkoeken van kunt bakken. Serveer rijkelijk met groene srirachasaus en frisse avocadoparten.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 courgette, in juliennereepjes geschaafd op een mandoline
  • 250 g groene kool, in dunne reepjes geschaafd
  • 6 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 130 g rijstebloem
  • 3 el furikake, ruim gesorteerde supermarkt, toko + extra
  • 6 eieren
  • 4 tl sesamolie
  • 2 avocado’s, in vieren, pit eruit
  • sap van 1 limoen + extra limoenpartjes, voor erbij
  • groene sriracha-saus mayonaise en alfalfa, voor erbij

Instructies

  1. Meng de courgette, koolreepjes en de helft van de bosuitjes in een grote kom. Strooi de rijstebloem, furikake en 2 tl zout erover en meng alles met je handen, zodat de groenten er goed mee bedekt zijn.
  2. Roer in een andere kom de eieren los met 4 el (60 ml) ijskoud water. Voeg flink wat zout en peper toe. Voeg het eimengsel toe aan het groentemengsel en schep het goed om.
  3. Verwarm de oven voor op 100ºC. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Verhit hierin 1 tl sesamolie, schep er een kwart van het beslag in en strijk dit met de bolle kant van een lepel uit tot een pannenkoek. Bak de pannenkoek 3 min., of tot hij stevig genoeg is om te keren en de onderkant lichtbruin kleurt. Keer hem en bak hem nog ± 3 min. tot hij gaar is. Schep hem op een bakplaat en houd hem warm in de oven terwijl je nog 3 pannenkoeken bakt in de rest van de sesamolie.
  4. Schep de avocado voorzichtig om met het limoensap. Meng de sriracha door de mayonaise en besprenkel de pannenkoeken ermee. Beleg ze met de avocado, de rest van de bosuitjes en de alfalfa. Strooi er nog wat furikake over. Serveer met limoenpartjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 521 kcal
  • eiwit: 21 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 41 g

RECEPT SHANNON HARTLEY FOTOGRAFIE PRUE RUSCOE

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Net zo verrukkelijk: viskoekjes van zoete aardappel met japanse koolsla