Viskoekjes van zoete aardappel met japanse koolsla

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |
Viskoekjes zoals ze moeten zijn: met een krokant korstje en romig en zacht vanbinnen. Met een heerlijke én supersnelle gember-sojadressing.
Liever een vega variant? Maak dan wortelkoekjes met yoghurt en harissa.
voorbereiding35 minuten
oven30 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 750 g zoete aardappels
  • 1 kg schelvisfilet (of andere witvis), zonder vel en in 2 cm-stukjes
  • 80 g bloem
  • 2 eieren
  • 3 bosuien: 2 in ringetjes en 1 in reepjes
  • zonnebloemolie, om in te bakken

Japanse koolsla

  • 100 g daikon, fijngeraspt
  • ¼ savooiekool, in dunne reepjes
  • 2 kleine avocado’s, in dikke partjes
  • muntblaadjes, korianderblaadjes en zoetzure sushigember, voor erbij

gember-sojadressing

  • 3 el lichte sojasaus
  • 3 el vocht uit potje zoetzure sushigember
  • 2 tl sesamolie

sesam-furikake

  • 2 vellen nori, verkruimeld
  • ½ tl sesamolie
  • 2 tl geroosterd wit sesamzaad

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete aardappels. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ± 30 min. gaar. Snijd in kwarten en laat helemaal afkoelen. Haal de schil eraf en prak de aardappels fijn.
  • Doe de vis met 1 tl zoutvlokken in de keukenmachine en maal fijn met de pulseer- knop. Voeg de zoete-aardappelpuree, bloem, eieren en de bosuiringetjes toe en mix erdoor met behulp van de pulseerknop.
  • Vorm van het mengsel 8 viskoekjes, leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Klop in een kom de ingrediënten voor de gember-sojadressing door elkaar.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de sesam-furikake.
  • Verhit vlak voor serveren een bodempje olie van 2 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de viskoekjes in porties gaar in ± 3 min. per kant. Schep met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng in een kom de reepjes kool met de in reepjes gesneden bosui, de daikon, avocado, kruiden, zoetzure gember en de helft van de sesam-furikake.
  • Serveer de viskoekjes op een schaal en geef de salade en de dressing apart erbij. Bestrooi de viskoekjes met zoutvlokken en de rest van de sesam-furikake en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 775kcal
|
eiwit: 58g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!