Met maar zeven ingrediënten kun je deze miso-koekjes maken met alles wat je in huis hebt liggen. Handig voor een pyjama-zondag, als je het huis niet wil verlaten om koekjes te bakken.
Potjes waar nog een paar lepels in zit, een halve avocado die ligt te wachten, wat verse kruiden… Met deze recepten maak je alle restjes uit je (koel)kast op. Zo hoef je niets weg te gooien, en het smaakt ook nog eens goed: van pickles van ijsbergsla tot deze miso-koekjes tot heerlijke maaltijd-graansalade. Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe nummer van delicious. Bestel ‘m hier!
Miso-koekjes
aantal 30 |
koek, koekje, zoet |
weekend |
japans |
Deze miso-koekjes zijn niet alleen heerlijk om op tafel te zetten voor bij de koffie, maar ruimen ook nog eens lekker je keukenkastjes op. Verzamel alle ingrediënten en serveren maar,
Ingrediënten
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 110 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 100 g miso
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 75 g witte-chocolatechips
Instructies
- Doe de boter en suiker in een kom en mix met een handmixer tot het licht en romig is. Schraap tussentijds de zijkanten van de kom af. Voeg al mixend het ei toe en daarna de miso. Meng goed en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Mix tot er een zacht, dik deeg ontstaat.
- Leg twee vellen bakpapier op het aanrecht en verdeel het deeg over de vellen. Kneed het deeg kort en vorm er rollen van 15 cm van. Rol het deeg in het bakpapier en draai de uiteinden dicht. Leg 2-3 uur in de koelkast tot het deeg stevig is of vries het in voor later gebruik.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het deeg in 1 cm-plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de stukjes chocolade lichtjes in het deeg. Bak in ± 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze serveert. Bewaar in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur.
Voedingswaarde
calorieën: 100kcal
eiwit: 2g
vet: 5g
koolhydraten: 11g
Recept: Alex Elliot-Howery & Jaimee Edwards, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 8x chocoladekoekjes die te lekker zijn om te laten staan | delicious.magazine