In samenwerking met Looye Honingtomaten
Familiebedrijf Looye – gerund door zussen Annelies en Margriet Looije – levert dieprode cherrytomaten die friszoet smaken en heerlijk aromatisch zijn. De unieke combinatie van knapperigheid en natuurlijke zoetheid maakt de Honingtomaten de ideale toevoeging aan dit recept. Ze zorgen ervoor dat elke hap extra lekker is!
Tarte tatin met Honingtomaten, kappertjes en dille
vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, weekend |
internationaal |
vegetarisch
“Knapperig, friszoet, sappig en héél hoog in umami,” noemt Instagram-foodfluencer Lynn van de Vorst deze Honingtomaten.
Kookgerei
- 1 vel bakpapier in vier gelijke stukken geknipt
Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 1 kleine prei, in ringen
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 2 el grove mosterd
- 12 Looye Honingtomaten, overdwars gehalveerd
- 10 g dille, fijngesneden
- 2 el kappertjes, fijngehakt
Instructies
- Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de prei op middelhoog vuur in 5 min. zacht en goudbruin. Bestrijk elk plakje bladerdeeg aan één kant met ½ el mosterd. Houd 2 cm van de randen vrij.
- Leg de stukjes bakpapier op de bakplaat. Schenk ½ el olijfolie op elk stukje bakpapier en bestrooi met peper en zout. Leg er 6 halve Honingtomaten met de snijkant naar beneden op. Verdeel ¼ van de prei erop en dek af met een plakje bladerdeeg met de mosterdkant naar beneden. Vouw de randen van het deeg naar onder en in cirkelvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak in ± 15-20 min. goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. rusten. Draai de tarte tatins een voor een met papier en al om en trek heel voorzichtig het papier eraf.
- Meng intussen de dille en kappertjes door 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de tarte tatins met de salsa en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 297kcal
eiwit: 5g
vet: 19g
koolhydraten: 24g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!