geroosterde broccolisalade uit de airfryer met saffraanvinaigrette

geroosterde broccolisalade uit de airfryer met saffraanvinaigrette
Recept: Bas Robben | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet en Jessica Lek.

Door de broccoli in de Airfryer te roosteren worden de stronkjes en roosjes heerlijk krokant. Daarna hussel je ze in een rijke vinaigrette met saffraan en twee soorten notenolie.

In de gloednieuwe Airfryerbijbel van Bas Robben verwacht je snacks en ‘gezond’ frituurgoed, en dat krijg je ook, deels, maar het boek is vooral gevuld met hele creatieve, en bovenal lekkere recepten. Neem nou deze salade met krokante broccoliroosjes, gehusseld in een saffraanvinaigrette. Perfect om met de feestdagen op tafel te zetten!

Geroosterde broccolisalade uit de airfryer met saffraanvinaigrette van Bas Robben

vegetarisch
aantal 4 | salade | | mediterraan, midden-oosters | vegetarisch
Je krijgt meer diepgang in een dressing door verschillende soorten olie te gebruiken. Als je een andere notenolie hebt, gebruik die gerust.
Voorbereiding15 minutes
airfryer15 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • Ook nodig: dunschiller

Ingrediënten

  • 2 grote stronken broccoli
  • 100 g pistachenoten
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad, grof gevijzeld
  • ½ tl fijn zout
  • 4 vijgen, in kwarten
  • 20 g bladpeterselie, grof gesneden
  • 10 g koriander, grof gesneden

saffraanvinaigrette

  • 1 buisje saffraan à 0,05 g
  • 2 el wittewijnazijn
  • sap van ½ citroen
  • ½ teen knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 ½ el gladde mosterd
  • 4 el amandelolie
  • 4 el walnootolie
  • zout en peper

Instructies

  • Week de saffraan in de wittewijnazijn en het citroensap in een grote glazen kom.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk wat bij en schil deze een keer rondom met de dunschiller. Snijd deze daarna in plakjes van ½ cm. Meng de broccoli in een kom met de pistachenoten, olijfolie, het venkelzaad en het zout. Masseer de olie in de broccoli en leg in het mandje van de airfryer. Rooster de broccoli
  • 9 minuten op 180 °C. Schep de broccoli om en bak nog 4 minuten.
  • Voeg de knoflook, sjalot, mosterd, walnootolie en amandelolie toe aan de kom met de saffraan en klop tot een gebonden dressing. Voeg dan naar smaak zout en peper toe.
  • Snijd intussen de blaadjes van de verse kruiden grof.
  • Voeg de warme broccoli toe aan de dressing en meng goed. Voeg de vijgenpartjes, bladpeterselie en koriander toe, schep om en serveer meteen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Bas Robben | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet en Jessica Lek.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook dit recept uit de airfryer: crispy bloemkool met miso-mayonaise