lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
internationaal |
lactosevrij
Bart van Olphen: ‘In Zeeland zit een fantastische kingfishkwekerij. Met deze witte vis kun je alles doen wat je met tonijn doet. Het vlezige van kingfish doet me denken aan de klassieke steak tartare die ik in Parijs graag eet en die ze aan tafel voor je snijden. Je voegt specerijen, sjalot, peterselie en voor de smeuïgheid een eidooier toe. De kingfish 'steak tartare' maak je op bijna dezelfde manier als ceviche, zonder het te laten garen.’
Kookgerei
- serveerring
Ingrediënten
- 320 g kingfishfilet in ½ cm-blokjes
- 2 sjalotten fijngesneden
- 2 el kappertjes fijngesneden
- 10-12 cornichons in kleine blokjes
- 2 bosuien uiteinden eraf, in dunne ringen gesneden + extra voor erover
- 6 takjes peterselie blaadjes fijngesneden
- 2 el extra vierge olijfolie
- tabasco naar smaak
- 8 kwarteleidooiers
- geroosterd brood + een groene salade voor erbij
Instructies
- Meng in een kom de blokjes kingfish met de sjalot, kappertjes, cornichons, bosui en peterselie. Breng al roerende de tartare op smaak met olijfolie, een paar druppels tabasco, zout en peper.
- Serveer de tartare op een bord met behulp van een serveerring. Leg op elke kinfish tartare 2 kwarteleidooiers.
- Garneer met wat ringen bosui. Lekker met een frisse groene salade en geroosterd brood.
Voedingswaarde
calorieën: 418kcal
eiwit: 22g
vet: 25g
koolhydraten: 23g
Recepten: Bart van Olphen, Fotografie: Chantal Arnts, Styling: Esther de Munnik, Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: AVG: 32x recepten met Aardappelen, Vlees of Vis en Groente