aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal | lactosevrij
Bart van Olphen: ‘In Zeeland zit een fantastische kingfishkwekerij. Met deze witte vis kun je alles doen wat je met tonijn doet. Het vlezige van kingfish doet me denken aan de klassieke steak tartare die ik in Parijs graag eet en die ze aan tafel voor je snijden. Je voegt specerijen, sjalot, peterselie en voor de smeuïgheid een eidooier toe. De kingfish 'steak tartare' maak je op bijna dezelfde manier als ceviche, zonder het te laten garen.’
Voorbereiding:20 minuten
Totale tijd:20 minuten
Recepten: Bart van Olphen, Fotografie: Chantal Arnts, Styling: Esther de Munnik, Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kingfish 'steak tartare'