glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
thais |
glutenvrij, lactosevrij
Garnalen, vis of rundvlees… dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-, oester- of soja- saus maak je het hemels! Maak bijvoorbeeld deze Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels.
Ingrediënten
- 3 el vissaus
- rasp en sap van 1 biolimoen
- 1 tl rietsuiker
- 1 grote wortel grof geraspt
- 1 groene chilipeper in dunne ringetjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 stengel citroengras sereh, zonder het taaie buitenblad, fijn geraspt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 4 kaffirlimoenblaadjes jeruk purut, gekneusd
- 3 kleine Japanse aubergines of 1 grote aubergine, in 3 cm-blokjes
- 600 g rundergehakt
- 200 ml kokosmelk
- 2 el groene peperkorrels
- 300 rijstnoedels gekookt, voor erbij
Instructies
- Meng in een kom de vissaus met de limoenrasp en het -sap en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de wortel en peperringetjes toe en schep om.
- Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur. Roerbak hierin het citroengras, de komijn, koriander en limoenblaadjes ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de aubergines toe en roerbak 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak het in ± 3 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de kokosmelk, peperkorrels en 125 ml water toe. Roerbak nog 6-8 min. tot de aubergine gaar is en het water verdampt.
- Voeg de wortel en peperringetjes toe. Breng de saus op smaak met wat van het vissausmengsel. Laat alles al omscheppend nog ± 1 min. doorwarmen. Serveer met de rijstnoedels.
Voedingswaarde
calorieën: 646kcal
eiwit: 35g
vet: 40g
koolhydraten: 33g
Recepten: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!