erwtensoep

erwtensoep
Janneke Philippi

aantal 6 | hoofd, hoofdgerecht, soep | doordeweeks, familietijd, weekend | hollands, nederlands |

Janneke Philippi: "Ik serveer erwtensoep tegenwoordig – al dan niet met een sappige slagersrookworst – vaak in kleine porties als borrelhapje of opwarmertje na een wandeling in het veld. Dan is deze pan voldoende voor 12 personen."

Voorbereiding:15

koken1

Totale tijd:1 15

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 1/2 knolselderij, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 2 liter vleesbouillon
  • 1 varkenshiel of 2 schouderkarbonades
  • handvol peterselie, grof gehakt

Instructies

  1. Doe de spliterwten met de groenten, de bouillon en het vlees in een soeppan. Breng aan de kook. Kook de erwten in ongeveer 1 uur gaar, tot ze uit elkaar vallen. Neem het vlees uit de pan, verdeel in stukjes en doe terug in de pan. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper. Ik serveer erwtensoep tegenwoordig – al dan niet met een sappige slagersrookworst – vaak in kleine porties als borrelhapje of opwarmertje na een wandeling in het veld. Dan is deze pan voldoende voor 12 personen.

Voedingswaarde

Recept, Bereiding, Styling, Fotografie: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 10x typisch Nederlands eten – van stamppot tot vanillevla | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)