aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht, soep |
doordeweeks, familietijd, weekend |
hollands, nederlands |
Janneke Philippi: "Ik serveer erwtensoep tegenwoordig - al dan niet met een sappige slagersrookworst - vaak in kleine porties als borrelhapje of opwarmertje na een wandeling in het veld. Dan is deze pan voldoende voor 12 personen."
Voorbereiding15 minutesminutes
koken1 hourhour
Totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Ingrediënten
500gramspliterwten
1/2knolselderij,in blokjes
1prei,in ringen
1pastinaak,in blokjes
2litervleesbouillon
1varkenshiel of 2 schouderkarbonades
handvolpeterselie,grof gehakt
Instructies
Doe de spliterwten met de groenten, de bouillon en het vlees in een soeppan. Breng aan de kook. Kook de erwten in ongeveer 1 uur gaar, tot ze uit elkaar vallen. Neem het vlees uit de pan, verdeel in stukjes en doe terug in de pan. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper. Ik serveer erwtensoep tegenwoordig - al dan niet met een sappige slagersrookworst - vaak in kleine porties als borrelhapje of opwarmertje na een wandeling in het veld. Dan is deze pan voldoende voor 12 personen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept, Bereiding, Styling, Fotografie: Studio Philippi