okonomiyaki-pannenkoek

okonomiyaki-pannenkoek

Heb je geen zin om te koken, maar wel zin in iets lekkers? Deze Japanse okonomiyaki -pannekoek is dan de perfecte oplossing.

In het nieuwe nummer van delicious. staan nog veel meer comfortgerechten die je echt nodig hebt deze herfst! Bestel ‘m hier.

Okonomiyaki-pannenkoek

lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal | lactosevrij, vegetarisch
Kool past bij álle smaken uit de hele wereld, is oergezond en lekker in zoveel gerechten. Vergeet koolsla en maak een okonomiyaki-pannenkoek. De okonomiyaki-pannenkoek komt uit Japan en wordt echt gezien als een comfortfood. Dit komt doordat het super makkelijk te bereiden is en het is zo klaar.
voorbereiding35 minutes
oven10 minutes
totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ovenvaste koekenpan van 24 cm Ø

ingrediënten

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur, losgeklopt
  • 1 el miso
  • 500 g Chinese kool in de lengte gehalveerd, zonder kern, in dunne reepjes
  • 220 g aardappel geschild, in blokjes
  • 4 lente-uien in schuine dunne ringetjes, witte en groene delen apart
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 80 ml tonkatsu-saus*
  • 1 el Japanse mayo kewpie
  • 35 g sushigember
  • furikake* om te bestrooien

instructies

  • Meng het bakmeel en bakpoeder in een kom. Roer de eieren los met de miso en 350 ml koud water en klop glad. Voeg toe aan het meelmengsel en klop glad.
  • Roer de Chinese kool, aardappel en de witte ringetjes van de lente ui door elkaar en voeg toe aan het beslag. Meng alles goed Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Schep het koolmengsel erin, spreid gelijk matig uit en druk stevig aan. Bak de pannenkoek 10-12 min. tot de onderkant goudbruin is en de pannenkoek bijna gaar, maar de bovenkant nog nat is en een beetje wiebelt.
  • Schuif de pan onder de grill en gril 5-7 min. tot de bovenkant goudbruin is.
  • Haal de pan uit de oven en bestrijk met de tonkatsu-saus. Bedruppel met de mayonaise en garneer met gember, het lente-uigroen en de furikake. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 510kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
* Tonkatsu-saus is een hartig-zoete Japanse saus. Te koop bij de Aziatische supermarkt en online. Furikake is een Japanse topping, te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt, Japanse winkel of natuurwinkel
Recepten & Foodstyling: Lucy Nunes, Tracy Pattison, Styling: David Morgan, Fotografie: Alan Jensen
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: kip-koolpakketje met chili-sojasaus en zoetzure rodekool met gember

okonomiyaki-pannenkoek
Recepten & Foodstyling: Lucy Nunes, Tracy Pattison, Styling: David Morgan, Fotografie: Alan Jensen