Kool past bij álle smaken uit de hele wereld, is oergezond en lekker in zoveel gerechten. Vergeet koolsla en maak een okonomiyaki-pannenkoek. De okonomiyaki-pannenkoek komt uit Japan en wordt echt gezien als een comfortfood. Dit komt doordat het super makkelijk te bereiden is en het is zo klaar.
Voorbereiding35 minutesminutes
oven10 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
ovenvaste koekenpan van 24 cm Ø
Ingrediënten
150gzelfrijzend bakmeel
1tlbakpoeder
2grote eierenop kamertemperatuur, losgeklopt
1elmiso
500gChinese koolin de lengte gehalveerd, zonder kern, in dunne reepjes
220gaardappelgeschild, in blokjes
4lente-uienin schuine dunne ringetjes, witte en groene delen apart
80mlzonnebloemolie
80mltonkatsu-saus*
1elJapanse mayokewpie
35gsushigember
furikake*om te bestrooien
Instructies
Meng het bakmeel en bakpoeder in een kom. Roer de eieren los met de miso en 350 ml koud water en klop glad. Voeg toe aan het meelmengsel en klop glad.
Roer de Chinese kool, aardappel en de witte ringetjes van de lente ui door elkaar en voeg toe aan het beslag. Meng alles goed Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Schep het koolmengsel erin, spreid gelijk matig uit en druk stevig aan. Bak de pannenkoek 10-12 min. tot de onderkant goudbruin is en de pannenkoek bijna gaar, maar de bovenkant nog nat is en een beetje wiebelt.
Schuif de pan onder de grill en gril 5-7 min. tot de bovenkant goudbruin is.
Haal de pan uit de oven en bestrijk met de tonkatsu-saus. Bedruppel met de mayonaise en garneer met gember, het lente-uigroen en de furikake. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 510kcal
eiwit: 12g
vet: 28g
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
* Tonkatsu-saus is een hartig-zoete Japanse saus. Te koop bij de Aziatische supermarkt en online. Furikake is een Japanse topping, te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt, Japanse winkel of natuurwinkelRecepten & Foodstyling: Lucy Nunes, Tracy Pattison, Styling: David Morgan, Fotografie: Alan Jensen