lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, internationaal |
lactosevrij
Garnalen, vis of rundvlees… dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-,oester- of sojasaus maak je het hemels! Deze kung pao-garnalen met snelle zoetzure radijsjes is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat.
Ingrediënten
- 60 ml sojasaus 4 el
- 1 el chinkiang-azijn Chinese zwarte azijn
- 2 el shaohsing Chinese rijstwijn
- 2 tl fijne kristalsuiker
- 1½ tl maizena
- 1½ el sesamolie
- 12 gedroogde chilipepertjes
- 1 tl szechuanpeperkorrels
- 500 g grote rauwe garnalen gepeld, staartpuntje eraan gelaten, zonder donkere darm
- 1 bos knoflookscheuten toko, in 5 cm-stukjes
- 1 el fijn geraspte gemberwortel
- 80 g ± 5 el geroosterde, ongezouten cashewnoten
- 300 g gestoomde pandanrijst voor erbij
- chili-olie olie uit een potje ‘crispy chilli in oil’, toko of sambal naar keuze
snelle zoetzure radijsjes
- 3 el chinkiang-azijn Chinese zwarte azijn
- 1 el fijne kristalsuiker
- 6 radijsjes in partje
Instructies
- Verwarm voor de zoetzure radijsjes de azijn met 1 el suiker en 1 tl fijn zeezout in een wok op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Verwarm tot het kookpunt. Doe de radijsjes in een hitte- bestendige kom, schenk het azijnmengsel erover en schep om. Laat intrekken tot gebruik.
- Veeg de wok schoon met keukenpapier.
- Klop in een kom de sojasaus, azijn, shaohsing, 2 tl suiker met de maizena.
- Verhit de sesamolie in een wok op matig vuur. Roerbak hierin de pepertjes en szechuanpeperkorrels ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Draai het vuur wat hoger, voeg de garnalen, knoflookscheuten en gember toe en roerbak ze 1 min. op matig tot hoog vuur. Roer het sojasausmengsel nog eens om en voeg het toe aan de wok. Roerbak nog 2-3 min. tot de garnalen gaar en mooi geglaceerd zijn. Schep de cashewnoten erdoor. Serveer met gestoomde rijst, zoetzure radijsjes en chili-olie of sambal naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 253kcal
eiwit: 21g
vet: 4g
koolhydraten: 30g
Recepten: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 54x een recept met garnalen | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)