Garnalen, vis of rundvlees... dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-,oester- of sojasaus maak je het hemels! Deze kung pao-garnalen met snelle zoetzure radijsjes is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat.
Voorbereiding25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
60mlsojasaus4 el
1elchinkiang-azijnChinese zwarte azijn
2elshaohsingChinese rijstwijn
2tlfijne kristalsuiker
1½tlmaizena
1½elsesamolie
12gedroogde chilipepertjes
1tlszechuanpeperkorrels
500ggrote rauwe garnalengepeld, staartpuntje eraan gelaten, zonder donkere darm
1bos knoflookscheutentoko, in 5 cm-stukjes
1elfijn geraspte gemberwortel
80g± 5 el geroosterde, ongezouten cashewnoten
300ggestoomde pandanrijstvoor erbij
chili-olieolie uit een potje ‘crispy chilli in oil’, toko of sambal naar keuze
snelle zoetzure radijsjes
3elchinkiang-azijnChinese zwarte azijn
1elfijne kristalsuiker
6radijsjesin partje
Instructies
Verwarm voor de zoetzure radijsjes de azijn met 1 el suiker en 1 tl fijn zeezout in een wok op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Verwarm tot het kookpunt. Doe de radijsjes in een hitte- bestendige kom, schenk het azijnmengsel erover en schep om. Laat intrekken tot gebruik.
Veeg de wok schoon met keukenpapier.
Klop in een kom de sojasaus, azijn, shaohsing, 2 tl suiker met de maizena.
Verhit de sesamolie in een wok op matig vuur. Roerbak hierin de pepertjes en szechuanpeperkorrels ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Draai het vuur wat hoger, voeg de garnalen, knoflookscheuten en gember toe en roerbak ze 1 min. op matig tot hoog vuur. Roer het sojasausmengsel nog eens om en voeg het toe aan de wok. Roerbak nog 2-3 min. tot de garnalen gaar en mooi geglaceerd zijn. Schep de cashewnoten erdoor. Serveer met gestoomde rijst, zoetzure radijsjes en chili-olie of sambal naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 253kcal
eiwit: 21g
vet: 4g
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
Recepten: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins