drumsticks met sojasaus

drumsticks met sojasaus en steranijs
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal | lactosevrij
Met kip in het gerecht wordt het vaak toch net even lekkerder. Deze drumsticks met sojasaus en steranijs zijn hartig-zoet. Met een kick van pittige bosui-salsa zijn ze verslavend lekker.
voorbereiding10 minutes
stoven45 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 250 ml sojasaus
  • 160 g bruine basterdsuiker
  • 80 ml ketjap manis
  • 125 ml shaohsing Chinese rijstwijn, toko
  • 1 kaneelstokje
  • 4 steranijs
  • 8 drumsticks
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 3 el sambal
  • 2 tl sesamolie
  • 5 el rijstazijn
  • zwart sesamzaad om erover te strooien
  • evt. voor erbij: sobanoedels en gestoomde paksoi

instructies

  • Meng in een middelgrote steelpan de sojasaus met de bruine basterdsuiker, ketjap manis, shaohsing, kaneelstokje, steranijs en voeg 750 ml water toe.
  • Breng aan de kook en voeg de drumsticks toe. Stoof ze in ± 45 min. gaar op laag vuur.
  • Laat de drumsticks wat afkoelen in de bouillon. Neem ze met een tang uit de pan. Verdeel 500 ml van de bouillon over 4 kommen. De rest van de bouillon kun je voor een ander gerecht gebruiken.
  • Snijd de bosuitjes fijn. Meng met de sambal, sesamolie en rijstazijn.
  • Verdeel de noedels over de kommen en leg de drumsticks erop. Schep de bosuisalsa erover, bestrooi met sesamzaad en serveer. Lekker met gestoomde paksoi.
Voedingswaarde:
calorieën: 714kcal
|
eiwit: 47g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kip-koolpakketje met chili-sojasaus en zoetzure rodekool met gember

drumsticks met sojasaus en steranijs
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins