Als de tuindeuren steeds vaker dichtgaan, wordt de keuken vanzelf weer onze lievelingsplek. Alleen al om de geur van curryblaadjes gebakken in kokosolie voor de heerlijke curries uit het oktober-nummer van delicious. Wow, dat is met recht easy India!
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Romige curries, specerijen die in je mond zingen, geurige rijstgerechten: de Indiase keuken verveelt nooit. Zeker niet in een easy versie zoals dit recept laat zien: in één woord moeiteloos!
Ingrediënten
- 500 g stevige witvisfilet, zonder vel, in 2-3 cm-stukken
- 2 tenen knoflook, fijngeraspt
- 3 el fijngeraspte gember,
- 1½ el chilipoeder, of cayennepeper
- 3 el kokosolie
- 1 tl gele mosterdzaadjes
- 1 grote ui, in ringen
- 10 curryblaadjes, toko
- 4 groene chilipepers, fijngesneden
- 2 tl kurkuma
- 1 grote vleestomaat, fijngesneden
- 1 el tamarindepasta, losgeroerd
- 400 ml kokosmelk, blik
- gestoomde bruine basmatirijst, om te serveren
Instructies
- Meng de vis met de knoflook, 1 el geraspte gember, het chilipoeder, 1 el kokosolie en een snufje zout. Laat ± 30 min. marineren.
- Verhit de overgebleven kokosolie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat 20-30 sec. bakken. Voeg de overgebleven gember, de ui, curryblaadjes en pepers toe. Bak ± 3 min of tot de ui zacht is.
- Zet het vuur iets lager en voeg de kurkuma, tomaat en tamarinde toe. Bak ± 5 min of tot de tomaat zacht is.
- Voeg de gemarineerde vis en de kokosmelk toe. Laat 10-12 min zachtjes koken tot de vis net gaar is en de saus iets is ingedikt. Serveer met rijst.
Voedingswaarde
calorieën: 560kcal
eiwit: 27g
vet: 31g
koolhydraten: 41g
Recepten & foodstyling: Helly Raichura, Styling: Berni Smithies, fotografie: Ben Dearnley
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: Mexicaanse pastei met chili sin carne & aardappelpuree