Indiase viscurry

Als de tuindeuren steeds vaker dichtgaan, wordt de keuken vanzelf weer onze lievelingsplek. Alleen al om de geur van curryblaadjes gebakken in kokosolie voor de heerlijke curries uit het oktober-nummer van delicious. Wow, dat is met recht easy India!

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Romige curries, specerijen die in je mond zingen, geurige rijstgerechten: de Indiase keuken verveelt nooit. Zeker niet in een easy versie zoals dit recept laat zien: in één woord moeiteloos!
voorbereiding30 minutes
marineren30 minutes
totale tijd1 hour

ingrediënten

  • 500 g stevige witvisfilet, zonder vel, in 2-3 cm-stukken
  • 2 tenen knoflook, fijngeraspt
  • 3 el fijngeraspte gember,
  • el chilipoeder, of cayennepeper
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl gele mosterdzaadjes
  • 1 grote ui, in ringen
  • 10 curryblaadjes, toko
  • 4 groene chilipepers, fijngesneden
  • 2 tl kurkuma
  • 1 grote vleestomaat, fijngesneden
  • 1 el tamarindepasta, losgeroerd
  • 400 ml kokosmelk, blik
  • gestoomde bruine basmatirijst, om te serveren

instructies

  • Meng de vis met de knoflook, 1 el geraspte gember, het chilipoeder, 1 el kokosolie en een snufje zout. Laat ± 30 min. marineren.
  • Verhit de overgebleven kokosolie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat 20-30 sec. bakken. Voeg de overgebleven gember, de ui, curryblaadjes en pepers toe. Bak ± 3 min of tot de ui zacht is.
  • Zet het vuur iets lager en voeg de kurkuma, tomaat en tamarinde toe. Bak ± 5 min of tot de tomaat zacht is.
  • Voeg de gemarineerde vis en de kokosmelk toe. Laat 10-12 min zachtjes koken tot de vis net gaar is en de saus iets is ingedikt. Serveer met rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 560kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
Recepten & foodstyling: Helly Raichura, Styling: Berni Smithies, fotografie: Ben Dearnley
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Mexicaanse pastei met chili sin carne & aardappelpuree

Recepten & foodstyling: Helly Raichura, Styling: Berni Smithies, fotografie: Ben Dearnley