Mexicaanse pastei met chili sin carne & aardappelpuree

Mexicaanse pastei met chili sin carne en aardappelpuree
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | mexicaans, Mexican, mexico | glutenvrij, vegetarisch
Lekker, makkelijk te maken en geen zorgen over een bodem die niet gaar wordt. Want deze pastei heeft geen bodem, alleen een dakje. Maak deze pastei van tevoren klaar, dan hoeft-ie nog maar een half uur de oven in!
voorbereiding50 minutes
kooktijd30 minutes
totale tijd1 hour 20 minutes

Kookgerei

  • ovenschaal van ± 1½ l inhoud

ingrediënten

  • 1,2 kg licht kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken
  • 125 ml zure room
  • 50 g boter gesmolten
  • 140 g cheddar grof geraspt
  • 80 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 2 flinke uien fijngesneden
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 oranje paprika fijngesneden
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper of naar smaak, meer of minder
  • 140 g tomatenpuree
  • 400 g kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 250 g pittige salsa pot + extra voor erbij

instructies

  • Breng de aardappels aan de kook in een grote pan met ruim licht gezouten water op halfhoog vuur. Draai het vuur lager en kook de aardappels gaar in ± 15 min. Giet ze af en schep ze weer in de pan. Voeg de zure room, boter en de helft van de geraspte kaas toe en prak ze tot een gladde, friszure aardappelpuree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit intussen de olie in een grote, diepe koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook, peper, ui en paprika al omscheppend ± 8 min. Voeg de specerijen toe en bak nog 2 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
  • Voeg beide soorten bonen, tomatenblokjes en salsa toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat zonder deksel ± 15 min. inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het bonenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de pastei in ± 30 min. goud- bruin. Serveer met de pittige salsa.
Voedingswaarde:
calorieën: 782kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
TIP: Liever met vlees? Vervang de zwarte bonen door 500 g half-om-half- gehakt en bak even rul in de koekenpan. Voeg het rulle gehakt samen met de bonen toe.
Recept, bereiding: Phoebe Wood, fotografie: Chris Court, styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: garnalenpasteitjes met sesamzaad

Mexicaanse pastei met chili sin carne en aardappelpuree
Recept, bereiding: Phoebe Wood, fotografie: Chris Court, styling: Kirsten Jenkins