Romige curries, specerijen die in je mond zingen, geurige rijstgerechten: de Indiase keuken verveelt nooit. Zeker niet in een easy versie zoals dit recept laat zien: in één woord moeiteloos!
Voorbereiding30 minutesminutes
marineren30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
500gstevige witvisfilet,zonder vel, in 2-3 cm-stukken
2tenenknoflook,fijngeraspt
3elfijngeraspte gember,
1½elchilipoeder,of cayennepeper
3elkokosolie
1tlgele mosterdzaadjes
1grote ui,in ringen
10curryblaadjes,toko
4groene chilipepers,fijngesneden
2tlkurkuma
1grote vleestomaat,fijngesneden
1eltamarindepasta,losgeroerd
400mlkokosmelk,blik
gestoomde bruine basmatirijst,om te serveren
Instructies
Meng de vis met de knoflook, 1 el geraspte gember, het chilipoeder, 1 el kokosolie en een snufje zout. Laat ± 30 min. marineren.
Verhit de overgebleven kokosolie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat 20-30 sec. bakken. Voeg de overgebleven gember, de ui, curryblaadjes en pepers toe. Bak ± 3 min of tot de ui zacht is.
Zet het vuur iets lager en voeg de kurkuma, tomaat en tamarinde toe. Bak ± 5 min of tot de tomaat zacht is.
Voeg de gemarineerde vis en de kokosmelk toe. Laat 10-12 min zachtjes koken tot de vis net gaar is en de saus iets is ingedikt. Serveer met rijst.